• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Usuwanie wpisów z "bijącymi po oczach" błędami ortograficznymi

Wyrzucać wpisy z dużymi błędami ortograficznymi

• Głosujących
    15

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Jako że forum-mechanika jest w mojej opinii portalem w dużym stopniu ukazującym "obraz współczesnego polskiego mechanika" wnoszę wniosek do szacownej rady naczelnej forum o usuwanie wpisów w "ogromnymi błędami ortograficznymi".

Wiem że jest Was mało na górze i sami nie będziecie szukać tych wpisów - dlatego pytam czy byłoby to dla Was uciążliwe gdybyśmy zgłaszali takie wpisy poprzez funkcję "raportuj" ?

Można byłoby ustalić proste hasełko które wpisywalibyśmy w raport - typu ortografia.

Wniosek swój argumentuję w następujący sposób" Nie chcę aby utwierdzał się lub odtwarzał stereotyp "mechanika niewykształciucha".

Koniec wniosku, proszę innych szacownych kolegów o wnoszenie swoich uwag.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3253
Miasto
PZ
Lepiej poprawiać błędy szczególnie w postach które wnoszą coś istotnego do tematu bo wyrzucać posty napisane przez fachowca z dysortografią trochę szkoda, no ale faktycznie czasami jak czytam niektóre tematy to mi powieki same opadają z bezsilności :D.

Marlena

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
173
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Widzisz, często jak uda się wychwycić posty z notorycznymi błędami taka osoba dostaje ostrzeżenie i w pewnym momencie albo instaluje słownik, albo znika.
Pamiętajmy, że to forum mechaników a nie języka polskiego.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2639
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Oczywiście prosimy o raportowanie treści, które Waszym zdaniem naruszają regulamin, kogoś obrażają oraz naturalnie jeżeli rażą w oczy. My staramy się czytać wszystko i poprawiać również w miarę możliwości, aczkolwiek gdy nam coś umknie to w przypadku zaraportowanie treści mamy szansę powrócić do danego postu i się mu przyjżeć/poprawić.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Pamiętamy:), ale tak jak pisałem wcześniej - to forum kształtuje obraz mechaników.

I nie chodzi o to żebyście sami siedzieli i to wychwytywali, bo to przecież nie jest wasza praca - chodzi o to żeby zrobić forumową akcję gdzie tym się zajmujemy.

I jeszcze raz podkreślam - nie chodzi o jakąś mega restrykcyjność.

Nie musimy ganić ę, ą, nawet jakiś innych braków: ale jak ktoś piszę w stylu sprubuj pociongnąć za dżwi.-no to wybaczcie może i to jest merytorycznie dobra rada, ale... sprubuj czlowieku pszeczytac to bez zgżytu zembuw.

Ostateczna decyzja należy do władzy

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3253
Miasto
PZ
Tak z drugiej strony to młody ma trochę racji bo czasami niektóre wypowiedzi nie mają w ogóle sensu a w połączeniu z błędami ortograficznymi po prostu nadają się do smietnika :)

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
^^ Panie Arni to jest moja 2 osobowość. Nie przyznawałem się wam ale mam rozdwojenie jaźni. I moje 2 wcielenie to Emo seryjny morderca pomykający na turbo doładowanym jednorożcu.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3253
Miasto
PZ
Cenię szczerość :) Ty nie masz czasem nicku Calineczka 11 ?

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
oO skąd wiedziałeś? Widzę Panie Arni zagłębiasz się w to forum :D.

piglut

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
warszawa
witam wtrące się ale niemożna kogoś wywalać tylko dlatego żejest dyslektykiem i dysgrafikiem to tak jakby ktos jeżdził na wuzku inwalidzkim i buście mu powiedzieli sory ale u nas niema windy pozdrawiam .

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1315
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Młody masz problemy z odczytaniem postów tutaj? Spróbuj przeczytać coś na tym forum:
http://www.sweetbrokacik.pl/
odlot idę do okulisty tego się nie da czytać ;)

witam wtrące się ale niemożna kogoś wywalać tylko dlatego żejest dyslektykiem i dysgrafikiem to tak jakby ktos jeżdził na wuzku inwalidzkim i buście mu powiedzieli sory ale u nas niema windy pozdrawiam .
Sory ale nie porównuj kalectwa do lenistwa !!! istnieją na kompie proste metody poprawy błędów
Wystarczy chcieć – Chcieć to móć

Ostatnia edycja:

piglut

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
warszawa
jezeli nietolerujecie pisania to mnie poprostu wywalcie pozdrawiam grupe wsparcia ,kadre zarzondzającom i innych forumowiczów .

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1315
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
jezeli nietolerujecie pisania to mnie poprostu wywalcie pozdrawiam grupe wsparcia ,kadre zarzondzającom i innych forumowiczów .

A może po prostu zamiast rzucać dupskiem ,spróbujesz się poprawić ;)
Na początek zamień w pisowni końcówek „om” na „ą” - będzie nieźle

piglut

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
warszawa
całe życie prubuje ale prubował bende reszte życia .czlowiek uczy się na błędach .

zrobicie co uwarzacie za słuszne pozdrawiam do jutra być może .

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Dobra ale moi znajomi z USA piszą lepiej mimo że 1 skończył w PL tylko przedszkole, reszta całe życie w USA, a piszą po Polsku bardzo dobrze.
Nie jest to że wywalamy z forum ale to razi po oczach aż nie da się czytać takiego postu.

Do góry Bottom