• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uszczelniacz wału z czujnikiem położenia 1.2 tsi 1.9 TDI

Kamil39

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Wrocław
Dzień dobry..Wymieniam sprzęgło w silniku 1.2 tsi cbzb 150 tys przebiegu, i zastanawiam się czy wymienić również uszczelniacz na wale, uszczelniacz ok nie cieknie, tylko niestety jest to już uszczelniacz z czujnikiem położenia, który trzeba zgrać z gmp.. Jeszcze takiego nie wymieniałem, a potrzeba do tego specjalny przyrząd..Stąd moje pytanie czy jest możliwość włożyć taki uszczelniacz ręcznie, ustawić koronkę tak żeby jej nie uszkodzić czy raczej operacja jest ciężka ? A może przy 150 tys jak nie cieknie to wrzucić nowe sprzęgło i jeszcze zostawić ? Bardzo dziękuję ;)

rajson

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Łódzkie
www.siepomaga.pl
Jak nie cieknie to go zostaw. Ja montowałem ostatnio i nie używam przyrządu. Trochę zabawy jest żeby go włożyć ale idzie to ogarnąć bez przyrządu.

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
139
Pamiętaj że możesz zmienić dobry uszczelniacz na nowy dobryy*1

Dobryy*1 -i wszystko jasne

Kamil39

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Wrocław
Pamiętaj że możesz zmienić dobry uszczelniacz na nowy dobryy*1

Dobryy*1 -i wszystko jasne
Może kupię ten przyrząd, kiedyś jeszcze się na pewno przyda.. Dokładnie tak, aczkolwiek wątpię żeby wytrzymał drugie tyle w tym silniku już chyba wszystkie uszczelnienia wymieniłem po 150 tys, motor z plasteliny, nie chce ryzykować ręcznie bo jednemu się uda a drugiemu nie, i będę dwa razy skrzynie targał aczkolwiek dostęp jest bajeczny do niej..A może przechula jeszcze drugie tyle Chyba przejdę się do wróżki.. Dzięki Panowie za rady

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Też tak gadam, że nie ma sensu wymieniać dobrej części na nową. Nawet nowe markowe części bywają wadliwe

Do góry Bottom