• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uwaga policja zabiera Autocom CDP+

TomekRS6

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Leszno
Doszły mnie słuchy że policja w całym kraju wyłapuje sprzedawców nielegalnych testerów autocom CDP+(czarno srebrne), następnie kiedy sprzedawca wpadnie, jeżdżą po jego klientach i zabierają autocom cdp+, co ciekawe nie zabierają TCS CDP+ (te niebieskie albo białe) tylko i wyłącznie te czarno srebrne, znajomemu naliczyli 40.ooo kary grzywny za używanie podrobionego sprzętu bo najpierw wpadł jego sprzedawca a później on bo kliknął sprzęt na portalu aukcyjnym na kup teraz policja dane kupujących ma allegra. Uważajcie na siebie. Pozdrawiam.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Jesli nie przyjda z nakazem moga mnie cmoknac w pompeczke tym bardziej zae na warsztat z powodu bhp nie wpuszczani sa klienci i osoby trzecie...

TomekRS6

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Leszno
Fajnie jakbyś był taki mądry jak przyjdą do Ciebie i jak prokurator będzie z nimi to żebyś jego potrafił tak przekonać albo powiedzieć żeby cię cmokał w co tam chcesz...powiedz to jemu a nie nam tu na forum. Znam już kilku takich pewnych siebie że nikt im nic nie może byli tacy samo pewni siebie jak Ty teraz i też mówili że można ich cmokać itp. a teraz co miesiąc biegną ratę płacić za grzywnę i są wdzięczni że w ratach mogą spłacać. Ja nikomu nie karze się bać mówię tylko co się dzieje.... bo ci "pewni siebie" mają prawomocne wyroki i już nie powielają takich "prawd" o bezkarności jak Ty. A znam też przypadek co gość miał białe TCS CDP+ podczas kontroli i nic mu nie zabrali, zobaczyli tylko że to nie klon autocoma, przeprosili i poszli w swoją stronę.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
trzeba być pewny bo kiedy nie jestes każdy może Cię <oszukać> wejść do Twojego domu i zabrać cos mówiąc że to nie legalne.. Takie moje zdanie i nie ma o co sie klocic jeśli na prawde tak robią to z pewnoscia bym ich nie wpuscil do warsztatu możemy pogadać ale na dworze... Maja rentgena w oczach zeby sprawdzac moje kieszenie to niech i w taki sam sposob sprawdza moje miejsce pracy

1 punkt regulaminu -Marlena

TomekRS6

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Leszno
ok a co jeśli będą mieli nakaz prokuratorski to będą mogli użyć siły żeby splądrować Ci warsztat, dom, biuro itp. bo to o to chodzi że oni działają z prokuratorem który to wszystko nadzoruje.

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Jeszcze raz się okazuje, że opłaca się być uczciwym, choć czasami na początku ta uczciwość drożej nas kosztuje. Ja mam CDIF/2 :)
Pozdrawiam.

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
Kolega TomekRS6 troszkę tu sieje propagandę bo sama sprzedaż lub posiadanie cdp+ bez widocznych logo autocom nie jest przestępstwem i nikt ci go nie powinien zabrac zwlaszcza że oryginał wyglada inaczej lecz używanie ich oprogramowania z nielegalnego źródła to już czyn z art. 278 kk co się ceni od 10 zeta do 2000 (stawka dzienna zalezna od dochodu i przeznaczenia oprogramowania)

Ostatnia edycja:

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Kiedyś jak szukałem diagnoskopu, to zainteresowały mnie diagnoskopy po kilkaset złotych na Allegro i zdziwiła mnie jedna sprawa, że kilka rodzai diagnoskopów o różnych nazwach miały pokazywane możliwości programowe, a na zdjęciu z ekranu w górnym rogu był napis Autocom i to mi mówiąc szczerze trochę zaśmierdziało i zrezygnowałem z kupna.

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
Podobno czarna wołga jeźdi i krew dzieciom wysysaja żeby Breżniewowi przetaczać :D:D:D

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
Ktos kogos podpierdaczył i poleciało od sprzedawcy do zamknięcia peletonu.
Ciekawe czy ci policjanci, sedziowie ,celnicy itd są uczciwi i jeżdzą naprawiać auta tylko na oryginalnym sprzecie i na serwisowych czesciach.
A jak kogoś złapią to niech poda się do dymisji Politycy tak robia

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie słyszałem żeby politycy podawali się do dymisji ale to inna bajka , owszem sa uczuleni na autocom , op-com tyle .... ze to nie jest sciagane z urzedu ale na wniosek czyli np. firma - dystrybutor legalnego oprogramowania musi zawnioskować o sciganie . A jak kazda policja w kazdym kraju ma prawo po nakazie prokuratora wejsc wszedzie , nie ogladacie brudnego harrego ? Przynajmniej nasza nie nosi peacemekerów :D:D

TomekRS6

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Leszno
Nie sieje propagandy bo nie mam w tym celu tylko mówię że zabierają puszki z napisem autocom nawet jak nie ma oprogramowania. Sam sprzęt jest nielegalny a wielu myśli że jak nie ma oprogramowania to nie ma czego się obawiać a w praktyce jest inaczej.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Mam stary diagnoskop
GS3105B Radiotechnika Wrocław ale go nie używam bo nie mam licencji na wykresy z oscyloskopu :-(

SEBA XX

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Puławy
Kilka tygodni temu mojemu znajomemu też weszli do domu dwaj panowie bodajże z wydziału ds. przestępczości gospodarczej,w ręce nakaz prokuratorski. Powód? Możliwość posiadania oprogramowania z nielegalnego źródła.. Okazało się, że ponad dwa lata temu klikną na alledrogo DCP+. Do zakupu nie doszło ale ślad został. W tej chwili wszczęte jest postępowanie przeciwko sprzedającemu. Węszą po każdym śladzie.
Na marginesie nie zauważyliście, że znikło kilka "firm" z internetu. Jeszcze rok temu było dużo więcej ofert na samym allegro. Może coś jest w tych historiach.
Ja nie dowierzałem choć facet bardzo poważny ale dowiem się jak to było dokładnie.

TomekRS6

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Leszno
ja o czymś podobnym piszę co kolega SEBA XX a niektórzy myślą że chce kogoś straszyć albo coś ale historia mojego znajomego jest prawie że identyczna jak ta o której mówi SEBA

SEBA XX

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Puławy
Tez nie mam interesu bić piany. Wcześniej nie pisałem o tym bo myślałem ,że to jajca jakieś. Postaram się dowiedzieć jak i co i dam znać.
Straszyć innych tez nie chcę bo sam święty nie jestem...;)

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Zanim łapać oszustów na dużą skale lub morderców i przestępców to policja z prokuraturą zajmuje się pierdołami :) Taki nasz wspaniały kraj. Moja Mama sądzi się teraz z fiskusem , bo ludzie którzy pracują w skarbówce nie potrafią liczyć :) 6 osób liczyło jej lata na przedwczesną emeryturę i każdej wychodziło inaczej ;) stwierdzili że mam wymagane lata a nagle wyszło że brakuje 10 dni :)
A wszystkie prywatne firmy muszą płacić taki duży zus a jak przyjdzie co do czego to zus się wypnie

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
I tu sie calkowicie zgadzam , tu gdzie mieszkam jest plac dla psow gdzie niby mogą pobiegać swobodnie , a nieraz tak było ze 3 policyjne suki jezdzily i pakowały mandaty psom ktore szly bez kaganca , 30 zł wpakowali pinczerkowi co w napadzie szalu moglby jedynie spodnie podrapać a za nimi straz miejska . Owszem co za problem kupić ori jestem za, ale ile wtedy kasować za naprawy starych trupów ? Sami wiecie jak się robi 3 letnie auto gdzie sruby sie odkrecają a 15 letnie gdzie bez palnika mozesz sobie czasem podłubać w nosie ... zresztą mechanicy praktycy wiedzą o co biega jak marudzi o 50 zł .
Zresztą piekna afera z Ambergold ... siedza a nie mogą sie doliczych chyba 30 milionow wyjda na wolnosc za pare lat albo wczesniej i wyjadą np. do izraela gdzie nie ma ekstradycji maja kaske do konca zycia ..

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom