• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

V-Scan OBD2 od Viakena-opinie?

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Witam,
Zainteresowała mnie ta aukcja:

http://allegro.pl/skaner-v-scan-obd2-can-live-data-polski-promocja-i3697637666.html

Czy warto zainteresować sie tą zabaweczką?:) Potrzebowałbym czegos poręcznego do zczytywania i kasowania błedów,podglądu live daty i to by było póki co na tyle...tak do podstawowej diagnostyki przy okazji robienia mechaniki :)
Cena jest bardzo zachecająca (zdaje sobie sprawe,ze to bardziej amatorska zabawka niz profi skaner),chciałbym zapytać,czy ktos już może z tego korzystał?:) (chodzi mi o ten konkretny model).
Jakie marki i jakie roczniki jest w stanie obsłuzyc ten skanerek? (protokoły transmisji sa niby podane,jednak aż tak dobrze sie nie orientuje.Interesuje mnie odczyt błędów w grupie VAG,Fordzie,ewentualnie Oplu ;)

Prosze o jakies opinie czy warto sie w to pchać,z diagnostyka dopiero zaczynam przygode,jednak mysle,ze bedzie to lepsze aniżeli "kabelek z allegro" i pirackie oprogramowanie do zestawu :) przede wszystkim nie chcialbym do kazdej marki/grupy kupować interfejsu.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Kupiłem ten skanerek ponad 2 lata temu od viakena i powiem ci, że kosztował mnie trzy razy tyle. Jest poręczny i do wstępnej diagnostyki się nadaje. Nigdy go nie aktualizowałem więc ten, który chcesz zakupić ma większe możliwości i cena jest dobra. Jeżeli chodzi o inne marki to język eng.. i tu szału nie ma. Ale powtarzam ja mam już go dosyć długo. Jest jak na razie bezawaryjny, używam go głównie do kasowania inspekcji olejowych w grupie vag.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Miło to słyszeć ;) to mi juz w zupełności wystarczy,by podjąć decyzje ;)
Rozumiem,ze jesli obsługuje CAN to auta po 2004 roku równiez robi?:)

Do góry Bottom