• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VAS 5054A - Problem z komunikacją, nie łączy sie.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Ja ściągałem z chomika wersję PL

kris_hm

Nowy
Punktów
0
Witam,
Czy ktos moglby pomoc. mam podobny problem. tylko, ze u mnie po polaczeniu glowicy do samochodu slychac dzwiek laczenia i urzadzenie jest widoczne przez ok 10 sekund po czym dzwiek odlaczenia i juz nie jest widoczne :(
taka obserwacja: jak odlacze kabel usb z laptopa i odczekam chwile i podlacze to nic sie nie dzieje. ale jak odlacze interfejs od auta i poczekam chwile to po podlaczeniu znowu sie polaczy na 10 sekund.

mi to wyglada na wadliwy interfejs ale nie jestem specjalista.
windows xp service pack 3 i vas19.01 z chomika

dzieki

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Moze to Ci pomoze: w moim IBM podlaczam jakis interfejs wlaczam program a on mi ze nie ma polaczenia, wyjmuje wtyk USB i przekladam w inne gniazdo - EUREKA program dziala, mam 3 porty USB i obojetnie w ktory wloze zawsze to samo - przelozenie- dziala.

kris_hm

Nowy
Punktów
0
dzieki ale niestety nie pomaga. juz to probowalem. jak sie interfejs rozlaczy po raz pierwszy to tylko odlaczenie od auta na jakis czas pomaga. ale po pol minuty to samo.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak odłaczysz od auta to robisz reset procesora najprawdopodobniej uszkodzony

ukasz123

Uczestnik
Punktów
0
Czy jak niemogę zainstalować sterowników to możliwe że sie głowica skiepściła co mogło się w niej stać??

luketapis

Początkujący
Punktów
0
Miasto
gdansk
Czesc mam identyczny problem.
Odis nie laczy sie z Vas5054... z VasPc chodzi pieknie ale nie z Odisem, czy ktos rozwiazal ten problem?

Do góry Bottom