• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VCDS jaki kabel?

daniel1302

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Nowy Sącz
Witam, mam zainstalowany VAG COM 4.6 i kabel Vag, jednak u mechanika zobaczyłem program VCDS, i zdobyłem program, zainstalowałem go i uruchomiłem. Podczas instalacji kabel miał być odłączony i tak był po instalacji podłączyłem kabel do laptopa oraz samochodu. Seat Ibiza z 2004 roku.I nie wykrywa kabla. Wyskoczyło okienko, że podczas 1-szego uruchomienia muszę zapisać ustawienia więc wszedłem w opcje i pisało aby dać test interfejsu, więc go dałem i pokazuje, że Nie odnaleziono interfejsu. Kabel podłączam do USB, ale próbowałem dawać test też na portach COM 1, COM 2, COM 3, COM 4.

Zainstalowałem VCDS 10.6.

Czy ten kabel nadaje się do tego programu, Vag Com normalnie widzi kabel.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3319
Miasto
PZ
A czy Vag-com komunikuje sie z tym seatem przez ten kabel ?

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
jeśli dobrze rozumiem, to posiadasz zwykły kabel vag kkl, na takim poleci tylko VCDS w wersji lite.

Świeżak

Początkujący
Punktów
7
Nie ten kabel nie pociągnie pełnego VCDS-a połączy się tylko z wersja lite.

koziolek

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
Lubelskie,
kup sobie nowy wcds na ebay i po problemie
o ile dobrze sie orientuje ta sprzedaja ver 11,11
$20 dol .

dario88

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
https://t.me/pump_upp
t.me
Panowie odświeżę temat bo mam oprogramowanie pełna wersje VCDS tylko nie wiem jaki interfejs do niego dobrać chodzi głownie do zastosowań w dwóch autach Passat B5 i B6 , jak tu kolega powyżej napisał ze taki interfejs to minimum
http://allegro.pl/vag908-en-diagnostyka-kodowanie-audi-vw-seat-skoda-i4908343031.html
pisze ze to wersja angielska czy jest jakaś różnica np Polska itd
czy jakiś inny byście polecili do 200-300zł
chodzi mi o diagnostykę odczyty kanałów podgląd przebiegu w EDC15xx 16
programowanie kluczy immo
może ma kto jakie doświadczenia ba może leży komu niepotrzebny taki interfejs a chciał by sie pozbyć

Autocomplexe KIELCE

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Kielce
Aby mieć vcds musisz mieć kabel vcds
każdy interfejs jest sparowany z programem.
tak że samo oprogramowanie jest zbędne i do niczego nie potrzebne.
jeśli już zdobędziesz vcds klona to niewolno aktualizować oprogramowania bo aktualizacja uwali ci interfejs.
vcds oryginał w wersji polskiej kosztuje ok 1700zl tego można aktualizować
koln w wersji angielskiej ok100zl bez możliwości aktualizacji

dario88

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
https://t.me/pump_upp
t.me
Dzieki kolego za odpowiedz właśnie zamówiłem klona od kolegi z forum i trochę mnie uświadomił ( jutro kabelek wraz z oprogramowaniem będzie u mnie )
Robiłem kilka lat w warsztacie ale wtedy nie było tyle elektroniki jak teraz , wiec hobbistycznie chciałem w temat troszkę wejść na własne potrzeby , wiec robię postępy jak co skasztanie to w swoim aucie ale myślę ze koledzy z forum co pomogą i beda mieli trochę cierpliwości na zadawane pytania

Do góry Bottom