1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

VCDS mikrostyk

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika maUryc, 27-06 18.

  1. maUryc

    maUryc Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    15-04 14
    Postów:
    186
    Docenione treści:
    21
    Wie ktoś może, w jakim sterowniku i na jakim kanale można podejrzeć działanie mikrostyków zamka klapy tylnej i maski w vw golf?
     
  2. dimitriew

    dimitriew Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    16-06 11
    Postów:
    1 138
    Docenione treści:
    473
    Miasto:
    Radom
    Który golf? Rok?
    W starszych moduł komfortu, nowszych Bornetz.
    Jak masz pełnego fisa na liczniku to też masz podgląd.
     
  3. maUryc

    maUryc Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    15-04 14
    Postów:
    186
    Docenione treści:
    21
    Stara czwórka '02 rok. No właśnie na fisie (1/2) nie wyświetla otwartej klapy bagażnika, a żarówkę oświetlenia bagażnika zapala. Sprawdzę tak jak mówisz w komforcie tylko nie wiem na którym kanale.
     
  4. jurek1313

    jurek1313 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    2-02 17
    Postów:
    1 044
    Docenione treści:
    70
    Miasto:
    wólka
    46 albo 9
     
  5. dimitriew

    dimitriew Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    16-06 11
    Postów:
    1 138
    Docenione treści:
    473
    Miasto:
    Radom
    Ja to golf IV to moduł komfortu.
     
    maUryc lubi to.
  6. Autoelektronika

    Autoelektronika Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    30-09 15
    Postów:
    3 247
    Docenione treści:
    775
    Miasto:
    RDE,RMI,KT
    Adres strony:
    Boze facet czemu ty masz taki problem???klikasz bloki kolejno i domyślnie nawet widac które to bloki sa,widać że z twojej strony zero inicjatywy i zaraz odbierzesz mój post jako hejt ale uwierz że zasługujesz..
     
  7. maUryc

    maUryc Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    15-04 14
    Postów:
    186
    Docenione treści:
    21
    Grupa 011, dzięki.
    Ja nie mam ale Ty najwyraźniej tak. Uśmiechnij się czasem i nie frustruj tak bo wrzodów dostaniesz
     
  8. Autoelektronika

    Autoelektronika Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    30-09 15
    Postów:
    3 247
    Docenione treści:
    775
    Miasto:
    RDE,RMI,KT
    Adres strony:
    Nawet niewiesz jak często się uśmiecham.
     
  9. nickel

    nickel Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-02 15
    Postów:
    2 114
    Docenione treści:
    347
    Miasto:
    WLKP
    Usmiechasz sie z powodu czytania takich postów jak ten.
     
  10. Autoelektronika

    Autoelektronika Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    30-09 15
    Postów:
    3 247
    Docenione treści:
    775
    Miasto:
    RDE,RMI,KT
    Adres strony:
    Zapewne to 1 z powodow,a bloki pomiarowe we vagu sam zakapowalem jak jeszcze płaciłem kilka stowek za kkla a strony w necie ladowaly się pół godziny.
    Temat uważam na poziom niższy niż forum miłośników golfa a tu FM i dział elektronika pojazdowa.
     
  11. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    740
    Docenione treści:
    216
    Miasto:
    Ostrołęka
    Pisałeś że zapala lampę oświetlenia, znaczy to że moduł widzi otwarcie klapy. A to że nie widać tego na szafie to inna bajka. I zapewne w blokach będzie OK. Kodowanie szafy ?
     
  12. maUryc

    maUryc Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    15-04 14
    Postów:
    186
    Docenione treści:
    21
    Cieszę się zatem, że obniżyłeś swój poziom na tyle, żeby w ogóle udzielić się w temacie.

    Tak jak piszesz w blokach jest ok. W kodowaniu samego licznika były chyba tylko klocki, pasy, nawigacja i płyn do spryskiwaczy.
     
  13. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    721
    Docenione treści:
    40
    Miasto:
    Rzeszów
    Gość nie wie gdzie podpatrzeć klapę bagażnika ,(TRUNK)...a tu nagle wskoczył na kodowanie :)
    Myślę że powinieneś jednak sam trochu polukać zanim napisze się takie proste pytanie a opiernicz od Autoelektroniki ci się należał jak chłopu ziemia :)
     
  14. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    740
    Docenione treści:
    216
    Miasto:
    Ostrołęka
    Zaraz będę miał golfa na zmianę szafy lukne zobaczę iak tam jest. Chyba że bęfzie brak fisa.
     
  15. Autoelektronika

    Autoelektronika Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    30-09 15
    Postów:
    3 247
    Docenione treści:
    775
    Miasto:
    RDE,RMI,KT
    Adres strony:
    Oj maUryc,kiedys zaskoczysz.Co nie markson?pamiętasz?
     
  16. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    740
    Docenione treści:
    216
    Miasto:
    Ostrołęka
    Lipa był bez fisa stary klet z 98r.
     
  17. Diagbox10

    Diagbox10 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    3 582
    Docenione treści:
    418
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Może rozkrec ta klape i sprawdz, bedzie szybciej
     
  18. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    721
    Docenione treści:
    40
    Miasto:
    Rzeszów
    Czytaj ze zrozumieniem to i odpiszesz OK !.
     
  19. maUryc

    maUryc Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    15-04 14
    Postów:
    186
    Docenione treści:
    21
    Czasem wystarczy jakaś mała podpowiedź gdzie szukać i już potem można ostrożnie zajrzeć tu i tam. Poza tym to nie jest jakiś myśliwiec tylko stara czwórka.

    Wiesz, raczej nie mam takiej potrzeby. Wolę czystą mechanikę. Tematu by w ogóle nie było ale to auto kuzyna, kogoś obcego bym po prostu odesłał.

    Trudno, ale dzięki za chęci.
     
  20. Diagbox10

    Diagbox10 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    3 582
    Docenione treści:
    418
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Co tu rozumiec ze gosciowi na fisie nie pokazuje klapy tylnej i nie wie gdzie to w vcds. Niech pruje klape