• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vectra C 1.9 cdti 120 KM ślizga nowe sprzęgło

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Nie przezywajcie. Pompa moze byc do kitu, konkretnie zawor zwrotny i po prostu wysprzeglik nie wycofa sie do konca tylko caly czas jest lekko wysprzeglony.
Rozbierałem parę pomp sprzęgłowych i w żadnej nie znalazłem zaworu zwrotnego. Niby po co miałby tam być? Pomijając już sam fakt że w takim przypadku, to pedał byłby dziwnie miękki albo opór na pedale zaczynałby się w połowie.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Niedawno miałem taki przypadek. Założyłem nowy kpl. Luka i w czasie jazdy zaczęło się ślizgać. Kilient pojeździł tydzień ,bo myślałem, że się ułoży ale nie pomogło. Rozebrałem , wszystko wyglądało ok, ale postanowiłem założyć stary docisk. Cofnąłem samoregulację, poskładałem i smiga jak trzeba. Przyczyną musiał być wadliwy docisk. Nie reklamowaliśmy bo pewnie by i tak nie uznali.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
wielokrotnie jest tak, że fabryczne okładziny są "na styk" pod względem grubości. Kiedyś dawało się zjeździć tarczę do nitów teraz dociski tak są robione by już nie trzymały przy zużyciu 0.2mm. Szczególnie cytryny i pedżoty. Ja na potęgę regeneruję okładziny w zakładzie. Robią od ręki i jest pięknie. Niejednokrotnie poprawiamy nowe okładziny zanim zamontujemy.

S.Grzywa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
okolice Krakowa
wielokrotnie jest tak, że fabryczne okładziny są "na styk" pod względem grubości. Kiedyś dawało się zjeździć tarczę do nitów teraz dociski tak są robione by już nie trzymały przy zużyciu 0.2mm. Szczególnie cytryny i pedżoty. Ja na potęgę regeneruję okładziny w zakładzie. Robią od ręki i jest pięknie. Niejednokrotnie poprawiamy nowe okładziny zanim zamontujemy.

przepraszam, że piszę dopiero teraz ,zamontowaliśmy stary docisk cofnięty na praśie,nową tarczę cierną,nowe łożysko hydrauliczne i jest ok.Docisk w tym modelu jest samonastawny, problem jest w wadliwej tarczy dociskowej Teraz pozostaje batalia z reklamacjami, o czym napiszę pózniej.Dziękuję za zainteresowanie i pomoc.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom