• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vectra C

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Vectra C 1.9cdti 150KM 2006r
W trakcie jazdy zgasło wszystko i po kilku sekundach wróciło do normy oprócz panelu klimatyzacji. Panel kompletnie nie reaguje na podświetlenie, wentylator ani zmianę temperatury, nawet ogrzewanie tylnej szyby.

Błąd U2208 brak komunikacji szyny CAN z ECC (elektroniczne sterowanie klimatyzacji)

Panel podmieniony, pomiar CAN 60ohm, wszystkie zasilania i masy sa. Przerwy w przewodach nie ma. Kompem mogę wysterować panel, wtedy podświetlenie działa jak i dmuchawa. Według schematu wszystko idzie przez wyświetlacz jak go odlacze, to nie jestem w stanie się połączyć z klimatyzacją ani wyświetlaczem, dla mnie wygląda na uszkodzony panel ale trochę zaczynam się już gubić

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Znalazłem w necie, że muszę uruchomić funkcje w cimie i silniku. Nie mam Op Coma, muszę podłączyć wszystkie sprzęty i zobaczę czy któryś ma jakieś funkcje do zmiany. Jak nie to będę szukał techa, albo Op coma

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Tak ale mam 3 panele i żaden nie reaguje. Tylko one są z przed liftu a auto po lifcie, chyba nie ma to większego znaczenia

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Ok, to jutro jadę po panel o identycznych numerach

ecuprojekt

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
83
Miasto
Janów Lubelski
Jaki masz wyświetlacz ?
Tam przedlift ma inny protokół komunikacji z wyświetlaczem a polift inny

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Panel o tych samych numerach zagadał i wszystko działa. Prawie wszystko, bo sprężarka nie chodzi, ale to już pierdoła. Dzieki za pomoc.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Temat wraca na tapetę. Nie mam sterowania na przekaźnik od sprzęgiełka sprężarki. Powinna masa wychodzić ze sterownika. Launch pokazuje, że klima jest nieobecna w tym aucie, wydaje mi się, że czymś dedykowanym pod opla mogę to ogarnąć. Teraz pytanie co nabyć i skąd. Gds2 , tech2 , Op com?

Do góry Bottom