1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Vialle lpi przerywa po rozgrzaniu.

Dyskusja w 'Instalacje gazowe' rozpoczęta przez użytkownika Mikrobi, 3-12 18.

  1. Mikrobi

    Mikrobi Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-12 13
    Postów:
    452
    Docenione treści:
    63
    Instalacja jak w temacie Lpe7 auto to Outlander 08r. 2,4 170km. Problem polega na tym że po zgaszeniu rozgrzanego auta i ponownym odpaleniu go po 5-10 minutach postoju zaczyna szarpać po przejściu na gaz. Nie zawsze ale coraz częściej się to zdarza, czasem zmuli go tak że chce zgasnać. Zapala wtedy checka p0300 wypadajace zapłony i nieraz p0303.Po jakiejś chwili wszystko wraca do normy. Pierwsze odpaleniu po nocy jest ok. jeździ bez problemu aż do zgaszenia.Na Pb problem nie występuje. Ma ktoś jakieś doświadczenie w temacie i mógłby podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny. W sterwniku gazu nie zapisuje błędu za niskiego ciśnienia gazu.
     
    Ostatnio edytowano: 3-12 18
  2. dimitriew

    dimitriew Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    16-06 11
    Postów:
    1 121
    Docenione treści:
    467
    Miasto:
    Radom
    Popatrz na ciśnienie gazu, temperaturke reduktora. Coś z pewnością wyjdzie.
     
  3. Mikrobi

    Mikrobi Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-12 13
    Postów:
    452
    Docenione treści:
    63
    Reduktor nie ma temperatury to jest ciekły wtrysk gazu. Ciśnienie nie spada zaczynam podejrzewać trzeci wtryskiwacz jak się ugrzeje to robi jakieś zakłócenia. Będę musiał go zamienić miejscami z innym i zobaczyć czy błąd pójdzie za nim ale jest tak ch...wy dostęp do nich że ja pi.... le.
     
  4. gazmenlpg

    gazmenlpg Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-08 18
    Postów:
    35
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    mazowsze
    Jak tylko na jednym cyl wypadają zapłony to może być wtryskiwacz, jak na wszystkich to moze pompa gazu nie uruchamia się od razu i masz odparowany gaz w przewodach
     
    Mikrobi lubi to.
  5. Mikrobi

    Mikrobi Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-12 13
    Postów:
    452
    Docenione treści:
    63
    Właśnie częściej jest p0300 a czasami p0303. Muszę przyjrzeć się jeszcze tej pompie tyle tylko że coś by się działo z ciśnieniem(jakieś spadki) jakby się nie uruchamiała od razu. Ale narazie się polepszylo,musze poczekać może jak spadnie temp. na minus to zacznie częściej szarpać. Auto moje nie klienta więc nie ma stresu.
     
    Ostatnio edytowano: 4-12 18 o 22:23
  6. gazmenlpg

    gazmenlpg Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-08 18
    Postów:
    35
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    mazowsze
    ewent podpytaj czy ilość gazu w zbiorniku ma znaczenie
     
  7. Mikrobi

    Mikrobi Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    19-12 13
    Postów:
    452
    Docenione treści:
    63
    Nie ma. Dzisiaj z pełnym zbiornikiem też mi ze dwa razy szarpnął najlepiej żeby się zj... ło na dobre. Bo tak to raz szarpie raz nie a za każdym odpaleniem nie będę podłączał kompa.
     

Użytkownicy odwiedzili tę stronę szukając:

  1. po zgaszeniu i ponownym odpaleniu przerywa