• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vito błąd srs 91b4

Reniu12

Początkujący
Punktów
1
Witam po wymianie moduł poduszek bo miał zwarcie kupiłem używany o tych samych numerach i po skasowaniu błędów wyskakuje
komunikacji CAN z jednostka sterujaca N73 (elektroniczny wytacznik zaptonu (EIS ([EZS])). Identyfikator klucza zapisany w jednostce sterujacej

91b4

N2/11 (dodatkowy system bezpieczenstwa (SRS)) nie jest identyczny z identyfikatorem otrzymanym przez jednostke sterujaca N73 (elektroniczny wytacznik zaptonu (EIS [EZS]))
proszę o poradę co muszę zrobić żeby ten błąd usunąć nastałe

Reniu12

Początkujący
Punktów
1
To wyczytałem wcześniej ale co muszę teraz zrobić

Reniu12

Początkujący
Punktów
1
Wytłumacz co muszę zrobić i sam zdecyduję czy dam radę no chyba że trzeba to zrobić po benchu

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
487
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Trzeba mieć odpowiedni programator, za pomocą którego będziesz mógł ten VIN zmienić w pamięci sterownika. Taniej będzie podjechać do kogoś, kto zna temat i Ci to ogarnie.
I jeszcze jedno - napisałeś Vito, ale ... W638, 639, 447 ?

Reniu12

Początkujący
Punktów
1
Trzeba mieć odpowiedni programator, za pomocą którego będziesz mógł ten VIN zmienić w pamięci sterownika. Taniej będzie podjechać do kogoś, kto zna temat i Ci to ogarnie.
I jeszcze jedno - napisałeś Vito, ale ... W638, 639, 447 ?
Dzięki za odpowiedź o taką mi chodziło teraz wiem że muszę dać komuś co ma taki sprzęt a vito W639

Do góry Bottom