• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vito problem z immo

dancuk

Nowy
Punktów
0
Witam

Mam problem z odpaleniem Vito. W skrócie auto kupione rozebrane doszczętnie, 2 niekompletne silniki w bagażniku
i masa brakującej elektroniki i czujników.
Teraz już wszystko złożone ale autko nie chce odpalić, oczywiście błąd od immo, czytane KTS-em. Podejrzewam że może być kluczyk z transponderem nie od tego auta, ktoś pożyczył sobie drzwi wstawiając totalnie zgniłe i do kompletu chyba zabrał stacyjkę (powykręcane śruby na kolumnie).

Wsad sczytany z immo 020 545 56 32 gdzie siedziała motorolka MC68HC05X16 z maską 0D62J z którego wyczytałem że są zaprogramowane dwa klucze E0 65 E3 75 AD i drugi 79 FE 08 09 4B. Udało mi się również zdobyć wsad z transpondera D6 F6 9B C1 1F 98 1E BB.
Czy mógłby ktoś z szanownych kolegów powiedzieć mi czy transponder pasuje do któregoś z kluczy wpisanych w immo, A jeśli nie to podać co trzeba zapisać w immo żeby to w końcu zadziałało.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za zainteresowanie.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Skąd wiesz gdzie są klucze ?
czym poczytałeś wsad tp?
stacyjka to nie ma nic do tego bo tam jest tylko antena .
Puszka i ecu musi być synchro...
Najprościej jest zrobić na off z emu .
Jaki sterownik silnika i który rok ? coś więcej o aucie ...

dancuk

Nowy
Punktów
0
A więc po odpowiadam na wasze pytania.
1. Nie chce ukraść go tylko odpalić, bo mam już dość wpychania i wypychania go z garażu ;) No i jak by już odpalił to by była większa motywacja do skończenia malowania bo tak to jakoś nie mogę się zebrać:)
2. Gdzie znajdują się klucze w wsadzie znalazłem na internecie. Wystarczyła nocka szukania po internecie dlaczego to nie chce odpalić. (Nie wiem czy moge zamieszczać linki z innego forum dlatego jak coś to prześle ci na PW linka ze zdjęciem gdzie zaznaczone jest gdzie w wsadzie są klucze)
3. Transpondera sam nie czytałem niestety nie mam czym (nie zajmuje się elektroniką samochodową na co dzień) :/ Tu pomogli chłopacy z auto diagnostyki (sąsiedzi) twierdząc że i tak na nic z tym nie zrobię a więcej nic nie chcieli powiedzieć, nie wiem czym czytali ale założyłem się o flaszkę z nimi że sam odpalę samochód :D
4. To że na stacyjce jest tylko antena to wiem ale niestety z stacyjką poprzedni majstry buchneli najprawdopodobniej kluczyk z TP wstawiając ze swojego vito stacyjkę, podejrzewam tak ponieważ kluczyk pasuje również do przegniłych drzwi (poprzedni właściciel pozwolił zamienić drzwi i maskę w zamian za rozebranie silnika i diagnozę, po tym jak zdecydował że nie będzie po raz kolejny naprawiał silnika)
5. Dostępu do SD nie mam co lepsze podobno nikt nie ma u mnie w mieście. Synchronizacja zrobiona programem po zgraniu wsadów z ecu i puszki immo.
6. Emulator będę wstawiał w ostateczności jak nic nie zdziałam.
7. O aucie to tyle że Vito 112cdi 638 2.2cdi sterownik A000 153 02 79 nr. bosch 0 281 010 231, CR1.7

To jak koledzy pomożecie coś? Jak by były potrzebne wsady czy jakieś dodatkowe informacje to pytać.

art0

SuperMechanior
Punktów
10
pakuj emu jak zagada to ...

J

jonix39

Podaj mi na linka na do forum gdzie jest napisane jak czytać prześlij mi wsada emu,jakim programem robiłeś synchronizacje??
Bo z tymi programami to różnie bywa.

No i transponder będziesz musiał odczytać.

Do góry Bottom