1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

vivaro 2.0dci brak reakcji na dodanie gazu

Dyskusja w 'Silniki diesel' rozpoczęta przez użytkownika inodiag, 14-09 18.

  1. inodiag

    inodiag Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    2 334
    Docenione treści:
    299
    Miasto:
    Dąbrowa Biskupia
    W aucie wyrwałem dwa wtryski i wsadziłem nowe , korekty ok , parametry ok ...
    błędów zero ...
    odpala ok , po dodaniu gazu podniesie obroty o 100-200 i nic ....
    Może miał ktoś taki "zonk"

    dodam że egr wyłączyłem
     
  2. toomii76

    toomii76 SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    2 435
    Docenione treści:
    829
    Miasto:
    turek
    Jak źle się przypisze wtryski, tak może być.
     
    Lepper lubi to.
  3. Diagbox10

    Diagbox10 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    1 785
    Docenione treści:
    156
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Sprawdz czy widzisz numery wtryskow czy same xxxxxx
     
  4. misiek1394

    misiek1394 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    9-12 13
    Postów:
    459
    Docenione treści:
    161
    Miasto:
    K-K
    Mam takiego samego na placu, ta sama usterka. Sprawdź czujnik sprzęgła może u ciebie zadziała.

    Przed naprawą było OK? Jak dojdziesz co było daj znać też walczymy z tym samym problemem.
     
  5. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    620
    Docenione treści:
    144
    Miasto:
    Ostrołęka
    A co widać w parametrach, jak pokazuje pierwszą i drugą ścieżke geya. Jakie odczyty że sprzęgła i hamulca, i jak z przelotem spalin. Przypadek renault trafik turbawka staneła dęba, takie same objawy. Tylko u was stawiał bym na problem z potencjometrem geya .
     
  6. inodiag

    inodiag Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    2 334
    Docenione treści:
    299
    Miasto:
    Dąbrowa Biskupia
    Gej ok ... dochodzi do 120% , w par potencjometry chodzą ... wtryski dopisane techem2 ... egr niby ok ... po zabiegach i resetach techem wali błędem pot.egr. to co wyłączyłem programowo ...
    Przepływ powietrza na jalowym 5kg egr 200 a różnica egr -300 ... pozycja egr 0%
    Te parametry to jakiś palant robił bo nic nie rozumiem . Przepływ paliwa 6mg korekty po równo prawie ...
     
  7. misiek1394

    misiek1394 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    9-12 13
    Postów:
    459
    Docenione treści:
    161
    Miasto:
    K-K
    Też mam taki przepływ powietrza.
     
  8. Lepper

    Lepper Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    11-09 15
    Postów:
    216
    Docenione treści:
    14
    Wtryski nowe czy po regeneracji?
     
  9. MTM

    MTM Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    11-08 14
    Postów:
    3 765
    Docenione treści:
    737
    Miasto:
    z charakterem
    Dostańcie się do wtyczki od czoła skrzynki bezpieczników pod maską. Resztę już zrozumiecie. ;)
     
  10. inodiag

    inodiag Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    2 334
    Docenione treści:
    299
    Miasto:
    Dąbrowa Biskupia
    tylko zakurzone ...
     
  11. inodiag

    inodiag Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    2 334
    Docenione treści:
    299
    Miasto:
    Dąbrowa Biskupia
    co za zbuk ...:confused::yuck:
     
  12. misiek1394

    misiek1394 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    9-12 13
    Postów:
    459
    Docenione treści:
    161
    Miasto:
    K-K
    I jak ruszyło się coś w temacie?
     
  13. MTM

    MTM Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    11-08 14
    Postów:
    3 765
    Docenione treści:
    737
    Miasto:
    z charakterem
    A wszystko łączy jak powinno?
     
  14. Diagbox10

    Diagbox10 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    1 785
    Docenione treści:
    156
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Nie łączy? Hihi
     

    Załączone pliki:

    toomii76 lubi to.
  15. mechu333

    mechu333 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    Wtorek
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    kępno
    Witam. Mam dokładnie to samo. Po wymianie wtryskiwacza zonk. Objawy te same i parametry te same co u was. Podstawiłem dziś drugiego stera i tak samo. Jutro podstawiam przepływkę ze sprawnego wozu bo te przepływy coś mi się nie podobają.
     
  16. inodiag

    inodiag Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    2 334
    Docenione treści:
    299
    Miasto:
    Dąbrowa Biskupia
    Wtrysk dawałeś nowy czy stary ? jak to chodziło przed wym. wtrysku ?
     
  17. mechu333

    mechu333 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    Wtorek
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    kępno
    Wtrysk nowy oryginał . Przed naprawą chodzi ok tylko czasem wywaliło błąd wtryskiwacza.
     
  18. inodiag

    inodiag Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    2 334
    Docenione treści:
    299
    Miasto:
    Dąbrowa Biskupia
    a wtrysk odpinałeś
     
  19. mechu333

    mechu333 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    Wtorek
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    kępno
    Był zamieniany z powrotem I to samo się działo
     
  20. misiek1394

    misiek1394 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    9-12 13
    Postów:
    459
    Docenione treści:
    161
    Miasto:
    K-K
    Przelutowana wtyczka przy skrzynce zero efektów. Jak jest rozgrzany to całkowity brak reakcji na gaz. Na zimnym idzie tylko do 3tys, ale zajmuje mu to minute zanim się rozkręci.