• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volkswagen T4 ciężko odpala na zimnym silniku

kudi mechanior

Uczestnik
Punktów
0
Witam
mam problem z Volkswagenem T4 2,4 rocznik 1992 na zimnym silniku ciężko odpala w dodatku strasznie przy tym dymi świece żarowe wymieniłem na nowe i dalej to samo ciężko pali na rozgrzany silniku już jest ok i nie wiem teraz czy jest to związane z tym że gdzieś dostaje lewego powietrza albo źle pompa jest ustawiona nie wiem od czego zacząć. Proszę o pomoc pozdrawiam

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
365
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Na początek sprawdziłbym kompresję na cylindrach.
W następnych działaniach kąt wtrysku i czy działa przyśpieszacz zapłonu w pompie paliwowej.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
kompresja/nieszczelne zawory/zle ustawiony kat wtrysku/ padnieta pompa/lejace wtryski.
zacznij sprawdzanie od najmniej kosztownych czyli kompresja szczelnosc kat wtrysku.

kudi mechanior

Uczestnik
Punktów
0
Witam przyczyną był przyśpieszacz zapłonu tak zwane ssanie linka była luźna wystarczyło wyregulować linkę bo w tym modelu nie była ona automatycznie ustawiana tylko ręcznie Dzięki wszystkim za informacje Pozdrawiam

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
No wie? ssania nie sprawdzic:D Przeciez widac galeczke kolo kiery i czuc ze ja sie dosyc ciezko pociaga:D

kudi mechanior

Uczestnik
Punktów
0
Właściciel odkąd go miał to nie wiedział że ma ręczne ssanie i bez niego zawsze odpalał ^^

Do góry Bottom