• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo s40 II 2.0D 136km świece żarowe

philips449

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kraków
Witam posiadam Volvo s40 II 2.0D 136km 2005 rok , 220tys przebiegu

Spalily mi sie 2 swiece zarowe i chce kupic nowe. Jakie polecacie? z tego co sie dowiedzialem to BERU byly na 1 montaz.
Mam takie propozycje , kupić oryginalne beru wyprodukowane dla FORDA lub Peugeota? bo pasuje do mojego silnika a są dużo tańsze niż zwykłe np. beru z intercarsu.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5627487715 - FORD BERU 45zł sztuka(są zapakowane w folie om ford , bo mi pisał sprzedawca)
http://allegro.pl/swieca-zarowa-volvo-s40-s80-2-0d-136km-oryginal-i6682968697.html -PEUGEOT 48zł sztuka
Beru na intercarsie 107 zł ale u mnie w okolicy w takim miejskim sklepie 69zł

Które wybrać? co sądzicie o tych do forda?

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Beru jest beru, chyba nie myślisz że linię technologiczną zmieniali ?

philips449

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kraków
Ale bardziej chodziło mi czy nie będą to jakieś podróbki . Bo jednak w internecie jest roznie . Niby wiem mniej więcej czym się różni ta podróbka od oryginału, ale to dopiero można stwierdzić jak przyjdą do mnie ;)

Czyli śmiało mogę wziąć te robione z licencja forda? Jak przyjdą podróbki to oddam . A bez problemu będą pasować od mojego silnika ? Sprzedawca zapewniał mnie ze tak . Wkoncu to te same sliniki chyba ;)

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Ale bardziej chodziło mi czy nie będą to jakieś podróbki . Bo jednak w internecie jest roznie . Niby wiem mniej więcej czym się różni ta podróbka od oryginału, ale to dopiero można stwierdzić jak przyjdą do mnie ;)

Czyli śmiało mogę wziąć te robione z licencja forda? Jak przyjdą podróbki to oddam . A bez problemu będą pasować od mojego silnika ? Sprzedawca zapewniał mnie ze tak . Wkoncu to te same sliniki chyba ;)
Nie sądzę ,aby sprzedawca szedł na jakieś ryzyko , w odróżnieniu od internetu jego masz w zasięgu ręki.

Adam_ntp

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Pruszków
bierz beru, i nie grymaś, też wątpię żeby lokalny sklep miał chociażby dostęp do podróbek, za duże ryzyko dla nich, a zysk za mały.

philips449

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kraków
no z tego co wiem to najlepszego dostepu to nie ma ;p Chyba ze oddam jakiemus mechanikowi , jaki jest sredni koszt wymiany 4x swiec?

kryszt

SuperMechanior
Punktów
20
W złej wersji 300 zł od sztuki jak się będą rwały, w dobrej wiele mniej .

Do góry Bottom