tomi4m10
Zweryfikowany Mechanik
Witam, pacjent to volvo s60 z 2001 roku, problem jest taki, że wywala błąd ABS od razu po zapłonie, mam drugi sterownik pompy i po podłączeniu nie pomaga. Nie wiem czy to związane, ale we wnętrzu nie działają grzane fotele, radio i na liczniku nie działa chyba komputer pokładowy, bo zamiast zegarka i danych są tylko kreski, choć jest wyświetlany komunikat o ABSie.
Nie można też wyłączyć stc.
Cała reszta systemów komfortu działa.
Auto troszkę stało i po słupku lewym leciała jakiś czas woda z szyberdachu z powodu rurki która spadła i troszkę poszło w okolice skrzynki bezpieczników(choć od absu są pod maską), ale to wszystko ogarnięte i auto wysuszone, bezpieczniki sprawdzone pod maską i we wnętrzu, przeczyszczone papierem.
diagnostyki Obd na razie nie zrobiłem, pożyczę interfejs do volvo w ciągu 2 dni i dopiszę jeśli coś więcej tam będzie, póki co sonduję temat.
Nie można też wyłączyć stc.
Cała reszta systemów komfortu działa.
Auto troszkę stało i po słupku lewym leciała jakiś czas woda z szyberdachu z powodu rurki która spadła i troszkę poszło w okolice skrzynki bezpieczników(choć od absu są pod maską), ale to wszystko ogarnięte i auto wysuszone, bezpieczniki sprawdzone pod maską i we wnętrzu, przeczyszczone papierem.
diagnostyki Obd na razie nie zrobiłem, pożyczę interfejs do volvo w ciągu 2 dni i dopiszę jeśli coś więcej tam będzie, póki co sonduję temat.
Ostatnia edycja: