• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Voyager 2.8 crd wymiana rozrządu

vandzianman

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Myszków
Panowie dostałem do wymiana rozrządu 2.8 crd 2008 r 110 kw. Wszystko ładnie pięknie do czasu aż nie zobaczyłem jak projektant umieścił pompę wodną:) Blokady posiadam na koło zamachowe zdemontowany rozrusznik i na walki z tym, że na wałki blokada pasuje ale jest 2-3 milimetr luzu. Z tego co zauważyłem koła zębate bez klinów. żeby dostać się do pompy należy zdemontować koła zębate i ten aluminiowy odlew tylko mam wątpliwości czy ta obudowa wyjdzie bo jest bardzo mało miejsca między pompą wody a podłużnicą. Jakieś dobre rady bo narazie ilość pracy mnie przytłoczyła:)

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
Wyjdzie ta obudowa aluminiowa.Ale jak ją będziesz dokręcał to nie poprzeciągaj śrubek.Ostatnio widziałem jak łepek odpadł i wpadł w rozrząd i i połamało dźwigienki.

Moje blokady nie mają luzu

Ostatnia edycja:

vandzianman

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Myszków
to chociaż tyle:) będę pamiętał o momentach dokręceń. Martwi mnie jeszcze ten luz na blokadzie wałków rozrządu bo jak to precyzyjnie ustawić...

vandzianman

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Myszków
właśnie blokady chinole jutro mają dojechać z hp i zobaczę może to tutaj jest problem

Do góry Bottom