• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW golf 4 1.6sr 99r gaśnie podczas jazdy

warsin97

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich. Jestem tu nowy. Mój golf 4 1.6sr czysta benzyna 99r ostatnio ma dziwne bicia. Potrafi zgasnąć podczas jazdy, jak i nie chcieć odpalić po zgaszeniu silnika po krótkiej trasie. Co prawda, zdarza się to rzadko, aczkolwiek jest to dość stresujące jeśli gasnie na rondzie lub skrzyżowaniu. Zauważyłem że przy odpalaniu zapłonu, jeśli wśród kontrolek nie wyświetli się EPC oraz check engine, wiem że silnik nie odpali, lecz jeśli wyskoczą razem z resztą, odpala bez zarzutu. Czujnik wału wymieniony. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Nie chcę wymieniać na oślep a mechanik bezsilny. Zdarza się wyłączyć ESP chwilę po ruszeniu z miejsca. Może dodatkowo pomoże informacja iż potrafi falować na obrotach a zdarza się i dosyć mocno przygazować. Proszę o jakieś podpowiedzi, sugestie, gdyż robi się to już dość irytujące

warsin97

Nowy
Punktów
0
I zapadla cisza wrecz grobowa.
Testowany Vagiem. Ja niestety nie bardzo w sprawach mechanicznych dlatego bawili się mechanicy. 2 poległo, w poniedziałek przekazuje do elektryka. Mam nadzieję że coś podziała. Ostatnio w drodze do mechanika zgasł 2 razy, przy 2 odpaleniu, skakał na obrotach do 2 tys. i reagował tylko na puszczanie sprzęgła, gaz nie reagował, już całkiem zgłupiałem

Do góry Bottom