• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Tiguan 2 2.0tdi

Marzenka0501

Początkujący
Dołączył
15.08.2022
Postów
6
Punktów
0
Witam mam taki problem z VW Tiguan z 2017r silnik 2.0 TDI skrzynia DSG 7 biegów
Problem polega na tym że silnik ciężko pali po dłuższym postoju minimum 5godz musi sporo pokręcić żeby odpalił jak już odpali działa a do tego troszkę szarpie auto ma nowy rozrząd wszystkie płyny i oleje w silniku i skrzyni biegów nie ma żadnych błędów nie wiem co robić bo 2 mechaników stwierdziło że błędów nie ma to wszystko jest dobrze
Proszę o pomoc jakąś sugestie
Z góry dziękuję
 

Marzenka0501

Początkujący
Dołączył
15.08.2022
Postów
6
Punktów
0
Było tak też przed wymianą rozrządu
Było też sprawdzane ciśnienie na wytryskach wszystko jest dobrze podobno ale auto ma jakiś problem ze słabo pali
 

Drugi2

SuperMechanior
Dołączył
15.07.2020
Postów
1497
Porady
1
Punktów
365
auto ma jakiś problem ze słabo pali

a jak to wygląda na komputerze?
nie chodzi mi o błędy, tylko o rzeczywiste parametry podczas odpalania.

i jeszcze jedno: naładuj akumulator.
wczoraj mercedesa bratu sąsiadki tak "naprawiłem". auto kręciło całkiem normalnie na słuch, ale dopiero po chwili zaskakiwało. po naładowaniu odpala normalnie. zobaczymy jak to będzie później.
 

Marzenka0501

Początkujący
Dołączył
15.08.2022
Postów
6
Punktów
0
Akumulator jest zupełnie nowy
Parametry podobno wszystko w porządku tak stwierdziło 2 mechaników nawet był na hamowni ciśnienie i te inne podobno jest dobrze
I nie wiem co robić
Jest tylko taka rzecz jak otwieram zbiornik paliwa strasznie bulgocze nie wiem czy to tak ma być i nie ważne czy zbiornik jest pełny czy pusty
 

kamil210

Bywalec
Dołączył
4.11.2013
Postów
69
Punktów
15
A co z kompresją? Może znajdź kogoś z forum w Twojej okolicy i poproś czy by nie spojrzał bo coś słabych mechaników spotkałaś widocznie, chociaż życie pokazuje że niektórych tematów lepiej nie tykać bo można się wjebac jak świnia w pomidory
 

Marzenka0501

Początkujący
Dołączył
15.08.2022
Postów
6
Punktów
0
Na serwisie stał 3dni u 2 mechaników po 3dni i twierdzę że jest dobrze
Na tą chwilę zrobiliśmy trasę 1600km spalanie wyszlo 5.6 litra na niemieckich autostradach wszystko działa jak trzeba tylko to nieszczęsne odpalanie rano nie wiem może kupić zaworek zwrotny i samemu sprawdzić
 

Marzenka0501

Początkujący
Dołączył
15.08.2022
Postów
6
Punktów
0
Nie wiem czy sprawdzali czujnik walka rozrządu
Automatyczne połączenie postów:

Nie wiem a mogę sam sprawdzić gdzie on jest
 
Ostatnia edycja:

Mati19

Nowy
Dołączył
17.08.2022
Postów
4
Punktów
0
A wtryski sprawdzane ? Warto zobaczyć do zbiornika paliwa czy nie ma opiłków pompy zasilające lubią opilkowac
 

Marzenka0501

Początkujący
Dołączył
15.08.2022
Postów
6
Punktów
0
A jeszcze jedna rzecz jak postoi 2 lub 3 dni to jakby akumulator był słaby a jest nowy ładowanie dobre może to z tym ma coś wspólnego
 
Do góry Bottom