1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

vw touareg 4.2 tdi 2010 nie widzi obrotów z czojnika wałka

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika swirek30, 19-03 19.

  1. swirek30

    swirek30 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    21-08 15
    Postów:
    69
    Docenione treści:
    1
    Witam ma problem z touaregiem 4.2 tdi o oznaczeniu silnika ckda .Sterownik nie widzi obrotów wałka silnika mam pytanie czy może ma ktoś opis wtyczek sterownika silnika żeby sprawdzić okablowanie bo nie wiem co może być przyczyną wymieniłem dwa czujniki wałka każdy nowy z serwisu aso i również nowy czujnik wału też oryginalny .Na wtyczce masa jest zasilanie 5v sygnałowy 3,2v na załączonym zapłonie ale nie urochomionym silniku gdyż nie odpala .Proszę o jakąś podpowiedz .
     
  2. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 701
    Docenione treści:
    725
    Miasto:
    Szczecin
    Chyba miało być czójnika wałka.:D
     
  3. swirek30

    swirek30 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    21-08 15
    Postów:
    69
    Docenione treści:
    1
    No tak.
     
  4. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    4 880
    Docenione treści:
    1 734
    Miasto:
    London
    Adres strony:
  5. swirek30

    swirek30 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    21-08 15
    Postów:
    69
    Docenione treści:
    1
    Dzięki spróbuje coś poszukać na tej stronie .

    To trzeba wykupić jak to zapłacić ? kupowałeś już na tej stronie?
     
    Ostatnio edytowano: 20-03 19
  6. melas

    melas Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    27-04 18
    Postów:
    133
    Docenione treści:
    18
    Miasto:
    WRZEŚNIA
    Stasiu jak już chcesz poprawy słownictwa to podaj prawidłowy wyraz. Jaki .masz opis błędów?
     
  7. Auto Elektronik Lubin

    Auto Elektronik Lubin Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    31-07 15
    Postów:
    471
    Docenione treści:
    101
    Miasto:
    Lubin Dolny Śląsk.
    Sprawdziłeś miernikiem i napięcie jest sprawdź żarówkom.
     
  8. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    7 970
    Docenione treści:
    4 296
    Miasto:
    turek
    O co chodzi? Możecie wyjaśnić?
     
  9. dejot43

    dejot43 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    2-10 15
    Postów:
    3 953
    Docenione treści:
    1 531
    Miasto:
    Olsztyn
    W kalambury grają ;)
     
  10. Vagers

    Vagers Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    21-01 19
    Postów:
    1 655
    Docenione treści:
    367
    Oscyloskop trzy kanaly. Igly wbic we wtyczki i prawda wyjdzie
     
  11. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 701
    Docenione treści:
    725
    Miasto:
    Szczecin
    Taki samochód i taki byk. Czujnik się obraził, ot co. Czujnik piszemy nie czójnik.
     
  12. swirek30

    swirek30 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    21-08 15
    Postów:
    69
    Docenione treści:
    1
    A podobno jak z czujnika nie idzie sygnał to oscyloskopem go nie zmierzę tak mi powiedzieli .A dostęp do oscyloskopu mogę mieć ale nie mierzy bo niby nie jak nie daje sygnału to nie zmierzę.
     
    Ostatnio edytowano: 21-03 19
  13. Vagers

    Vagers Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    21-01 19
    Postów:
    1 655
    Docenione treści:
    367
    Podlaczasz oscyloskop do przewodu sygnalowego i do masy pojazdu i przy kreceniu powinien byc prostokąt.
     
  14. swirek30

    swirek30 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    21-08 15
    Postów:
    69
    Docenione treści:
    1
    Ok sprubuje mam nadzieję że to będzie uwalona wiązka a nie sterownik .

    Błędów brak właśnie wcześniej wywalało p0016 a teraz nic.
     
  15. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 701
    Docenione treści:
    725
    Miasto:
    Szczecin
    spróbuje- poprawnie.
     
  16. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    4 880
    Docenione treści:
    1 734
    Miasto:
    London
    Adres strony:
  17. swirek30

    swirek30 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    21-08 15
    Postów:
    69
    Docenione treści:
    1
    Byłem dziś w serwisie na konsultacji i powiedzieli mi że mam przeskoczony łańcuch .Po wycenie naprawa będzie kosztowała u nich 15000zł
    a diagnoza kosztowała 450zł .A więc trzeba będzie motor wyciągać :/