• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

W którym miejscu jest DPF w Chevrolet Captiva

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Witam
przymierzam się do wycięcia DPF w moim Chevrolecie Captiva.
Zanim to zdemontuję z auta chcę zasięgnąć porady od kolegów którzy mieli z tym do czynienia.
Otóż w jednej obudowie jest DPF i katalizator. Zeby sobie niepotrzebnie roboty nie dołozyć dobrze jest zapytać w któm miejscu jest kat a w którym DPF.
Zrobiłem fotki i proszę o wskazówki czy wkład DPF jest z przodu czy z tyłu tego zespolonego elementu układu wydechowego.
pozdrówka DSCF4589.JPG

Bierek-

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Kraśnik/Pruszków
To ta szersza częsć do której są doprowadzone rurki od dotrysku paliwa. Oprócz usunięcia filtra musisz przeprogramować sterownik silnika żeby nie aktywował procedury wypalania.

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Dzięki za info. Jak wywalę ten syf to czym wypełnić tą pustą przestrzeń ? Czytałem o wełnie mineralnej ale nie pamietam dokładnie ... No i gdzie to mozna nabyć ?

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
rurki od dotrysku paliwa.
Rurki od czego????! :D

Te rurki idą do czujnika ciśnienia.
Komputer, na podstawie informacji o różnicach w ciśnieniu na wejściu i wyjściu z filtra, oblicza sobie stopień zapełnienia filtra.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Rurki od czego????! :D

Te rurki idą do czujnika ciśnienia.
Komputer, na podstawie informacji o różnicach w ciśnieniu na wejściu i wyjściu z filtra, oblicza sobie stopień zapełnienia filtra.
dopalacze są zabronione w Polsce :D

Do góry Bottom