• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

W168 A160 kontrolka BAS ESP i auto gaśnie

michal404

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Cześć,
W aucie żony w168 a klasa 1.6 benzyna z gazem (stag 4 eco) pojawił się problem. Auto jedzie lecz przy wrzucaniu na luz obroty spadają i gaśnie. Później jest problem z odpaleniem, aby auto trzymało wolne obroty. Potrafi pojawić się kontrolka BAS ESP i auto nie wchodzi na wiekszo obroty niż 2tys.
20190716_172449.jpg
Wydaje mi się że po zdasnieciu klepie coś w gaźnik, ale nie mam pewności (w tym miejscu jakby klepie przez chwilę) 20190722_180859.jpg
Taki sam objaw jest na benzynie oraz na gazie...
Miał ktoś z was taki problem?
Świece wymienione na nowe.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
To na zdjęciu to nie gaźnik tylko przepustnica . Wersja optymistyczna : czyszczenie przepustnicy i przepływomierza (zlec to komuś kto ma w tym doświadczenie , nie zatruję) . Wersja pesymistyczna : czyszczenie przepustnicy , bardzo droga wymiana przepływomierza , nastawy podstawowe wykonane HHTWIN .

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Znaleźć kogoś z komputerem najlepiej "mercedes sds c3" i programem hhtwin i potwierdzisz moje przyduszenia odczytują z błąd p0170 .

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Odczyt błędów może ogarnie . Nastawy podstawowe przerabiałem parę uniwersalnych kombajnów i nic . To stara technologia z lat 90 wiec będzie ciężko .

Do góry Bottom