• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Warto?

SipCyanide

Nowy
Punktów
0
Miasto
Skoczów
Planuje pójść na mechanika samochodowego a potem dokształcić się jeszcze w kierunku elektromechanika, czy jest to dobry pomysł? Bardzo interesują mnie samochody oraz mechanika dlatego chciałbym pracować jako mechanik.
Czy zarobki mechanika są wystarczające by móc opłacić rachunki, jedzenie i mieć jeszcze oszczędności? Czy mechanika samochodowa to zawód z przyszłością?

Z góry dziękuje za odpowiedzi oraz argumenty za i przeciw.

Ostatnia edycja:

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Jak będziesz uparty i mimo trudu będziesz szedl do przodu, to coś z Ciebie będzie. Nakarmisz rodzine i jeszcze wnukom pomożesz. Idź w elektronikę, bo to jest przyszłość, ale mechanike tez trzeba znać.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Mechanika to podstawy. Bez tego ani rusza:)

Maly 123

Gaduła
Punktów
3
Miasto
Xmeria
Zrob kat c plus e i zacznij jezdzic. Za pare lat dorobisz sie kilku tirow i spokojnie bedziesz wycieral mechanikami buty

Postawisz dom, warsztat, zatrudnisz mechanikow kilku kierowcow ksiegowa logiste i bedziesz mogl sobie jezdzic na terenowce po polach albo w gory

A jak wejdziesz w te smary to bedziesz dziadem

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
W d. byłeś g. widziałeś....:shifty:
O transporcie pojęcia nie masz, jest cięższy od mechaniki i to bardzo....

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Powiało grozą... :D Ja na mechanike i zarobki nie narzekam. :)

Maly 123

Gaduła
Punktów
3
Miasto
Xmeria
Perspektywicznie to niezle zarabiaja ale musza sie orobic. Trzeba sporo glowkowac a i sporo ich handluje autami zeby jakos dobrze egzystowac.

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
293
Miasto
Tarnów
Planuje pójść na mechanika samochodowego a potem dokształcić się jeszcze w kierunku elektromechanika, czy jest to dobry pomysł? Bardzo interesują mnie samochody oraz mechanika dlatego chciałbym pracować jako mechanik.
Czy zarobki mechanika są wystarczające by móc opłacić rachunki, jedzenie i mieć jeszcze oszczędności? Czy mechanika samochodowa to zawód z przyszłością?.

ucz się elektroniki i mechaniki ... ale z pasją i serduchem jak nie to daj sobie spokój

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Nie interesuj sie tym

Widzisz, ja mam z tym styczność na codzień. Mamy kilka zestawów i sami je naprawiamy. Gdyby nie leasingi kredyty etc. zostawiłbym to wszystko, poszedł robić na warsztat na 8 godzin i mieć wdzystko w D.
Mając transport jesteś ciągle w robocie, telefony maile etc...
Dorobić to się można, ale garba.

Do góry Bottom