• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam są tu może mechanicy motockli

MichałLwG

Nowy
Punktów
0
Miasto
Płock
Mam takie pytanie otóż muszę wymienić pierścienie przy Honda Rebel CA 125. Potrzebuje wiedzieć czy muszę rozpinać łańcuch rozrządu aby zdjąć głowicę i całą resztę. Czy może bez rozpinania wyjmę wałek na jedną stronę i cała reszta no to już wiadomo zejdzie. Z góry dziękuję jeśli ktoś wie coś na ten temat.

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Swego czasu pytałem się o Vulcana 900, nie uzyskałem odpowiedzi ale zdobytą wiedzą podzieliłem się po naprawie tego silnika a dokładnie skrzyni biegów, pozdrawiam.

andchach

Początkujący
Punktów
2
zdecydowanie nie musisz rozpinać łańcucha. Wszystko Ci ładnie wyjdzie. Pamiętaj tylko aby dokładnie sobie pozaznaczać położenia bo jak nie masz doświadczenia to za cholerę nie złożysz tego dobrze. Masz tam oznaczenia fabryczne więc zanim rozbierzesz pozapisuj sobie lub nawet zrób szkic. Ja jak pierwszy raz zakładałem rozrząd w V którą dostałem w "spadku" w worku, to chyba tylko imadłem nie rzucałem po warsztacie :)

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Wcale Ci się nie dziwię.
Jak robiłem tego Vulcana to porobiłem swoje znaki pomimo że jakieś fabryczne były, dzięki temu nie musiałem "rzucać imadłem" po garażu :D

andchach

Początkujący
Punktów
2
A ja co kuźwa wydawało mi się że jest OK to po obrocie wałem okazywało się że przesunąłem o 180 st i tak ze dwadzieścia razy :)

Do góry Bottom