• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Witam wszystkich , Chciał bym zaczerpnąć opinii na temat testerów Mega macs 56 oraz Mega macs 66

Mar-Kos

Bywalec
Punktów
6
Miasto
Wschowa woj. Lubuskie
Jak w temacie : Mega Macs 56 oraz Mega Macs 66 , czy któryś z kolegów posiada z wymienionych testerów ? Jakie możliwości maja te testery w naprawach elektromechanicznych w warsztacie samochodowym itp , i jak się rzeczywiście sprawują w realu . Bo na stronie dystrybutora , to same superlatywy . Wiem że są drogie , ale przy wykupie aktualizacji i abonamentu jest dostęp do wsparcia technicznego przy naprawach , jak są problemy w szczególnych przypadkach itd . Czy ktoś może polecić i się wypowiedzieć na temat tych testerów ? Jetem zainteresowany kupnem , ale chciał bym najpierw poznać opinie użytkowników ! I najważniejsza sprawa , czy w porównaniu do innych testerów warto kupić ? Naprawiam najwięcej europejskich aut . Będę wielce zobowiązany za udzielenie info . Pozdrawiam !

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Jeżeli nastawisz się na diagnostykę grupy VAG i pozostałych niemieckich aut to będziesz bardzo zadowolony.
Francja i Włochy z grubsza też choć rożnie to bywa. Czasem trzeba czymś włoskim uzupełnić. Japonia czy Korea - zapomnij. Zazwyczaj tylko kody błędów i podstawowe parametry w podglądzie.

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Gscan warty jest polecenia. Miałem najpierw wersję 1 a potem zamieniłem na wersję Gscan2. Pisałem juz o jego możliwościach wielokrotnie na forum. Poszukaj w innych wątkach. Azjatów wymaiata, do KIA i Hyundai masz wgrany praktycznie cały soft oryginalny GDS. Z europy po tegorocznych aktualizacjach dodali mocno grupę VAG, BMW, Mercedesa. Z kolei Renault, Ford i Volvo były już wcześniej dobrze opracowane.
Nie ma Fiata, Peugeota, Citroena. Za to pojawiło się dużo amerykańców. Popatrz jeszcze tutaj: http://gscan.com.pl/
Dlatego warto dobrać coś do aut europejskich. Za 20 tys zmieścisz się z dwoma testerami które doskonale się uzupełnią a nie zdublują. Ja mam starego ST6000 ale już tego nie produkują bo jest nowy ST9000. Do Gscana 2 dobierz sobie coś takiego lub Gutmana w prostej wersji i masz dwa niezależne sprzęty. Robisz co przyjedzie i nie odsyłasz klientów.

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
Mar-Kos za 20 tyś spokojnie kupisz dwa testery, które porządnie robią swoją robotę. Uważaj jedynie na abonamenty, bo jak wezmiesz 2 urządzenia z licencją to Cię koszta roczne mogą zjeść. W przypadku profesjonalnych urządzeń nic nie szkodzi na przeszkodzie, żebyś zadzwonił do dystrybutora/producenta i przyjedzie ktoś z prezentacją, albo da Ci tester do przetestowania. Gscana na pewno bym polecił i Gutmana też najlepiej zobaczyć na żywo, choć nie daj sobie wmówić, że tester Ci sam auto naprawi. Na allegro też bym uważał.

Do góry Bottom