• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wtryskiwacze Audi A8 D3

andrzej626

Nowy
Punktów
0
Miasto
Usa
Witam.
Jakiś czas temu miałem trochę problemów z moim autem -Audi Audi A8 D3 4.2 TDI 2006. Zalany ECU slawe, wymiana ECU slave i softu w obu ECU. Było trochę problemów innych, ale już prawie wyprowadzone. Chcąc doprowadzić auto do dobrego stanu przeglądam wszystko po kolei. Teraz wtryskiwacze. W zasadzie nie mam problemów z wtryskiwaczami, ale sprawdzając w adaptacjach numery (IMA ISA) 5 z nich miało numery AAAAAEA a 3 numery inne niż na nadrukowane. W adaptacjach wprowadziłem właściwe numery. Wiem, że już nie mają tych parametrów, ale adaptacja długoterminowa powinna to skorygować.
Po adaptacji wtryskiwacz nr 4 miał przekroczoną dwukrotnie korekcję dawki (4mg/ms), więc zamówiłem regenerowany. Od adaptacji przejechałem kilkaset kilometrów i jego korekcja się trochę poprawiła. Wiem, że prawdziwa diagnoza, to demontaż i na maszynę (może za jakiś czas), ale chciałbym zamontować ten zakupiony i poobserwować jak pracuje w stosunku do pozostałych. W związku z tym proszę o radę, który należałoby wymienić wg bloków pomiarowych. Odczyty przy biegu jałowym i przy 2000 rpm.

Załączniki

• 630rpm.png
    630rpm.png
    143,5 KB · Wyświetleń: 8
  • 2000rpm.png
    2000rpm.png
    143,6 KB · Wyświetleń: 8
  • 72-74.png
    72-74.png
    129 KB · Wyświetleń: 5
  • 75-77.png
    75-77.png