• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wycie w silniku

panyo

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich jestem nowy i mam problem Posiadam Renault Scenic II 2004r 1,9 DCI Z silnika dochodzi jakies wycie takie miarowe jęę jęę jęę niewiem co to może byc dzwięk dochodzi od strony pasażera w górnej cześci dodam ze wszystkie rolki napinacze paski cały rozrząd wymieniony Bardzo prosze o jakieś sugestie może sie ktoś spotkał z czymś takim .

slawi28

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Buxtehude hamburg
www.wismoto.de
jee jee jee jee on sie cieszy na twuj widok i jeeeeczy sobie;)
z takim czyms to tylko do mechanika bo trudno cos dobrego powjedzies jezeli sie tego nieslyszy i widzi. w taki sposub to mozna tylko stszelac w ciemno.
jezeli jeczy to moze alternator,kompresor,wspomaganie jakas rolka lub pasek, lub,lub itd

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3321
Miasto
PZ
Witam wszystkich jestem nowy i mam problem Posiadam Renault Scenic II 2004r 1,9 DCI Z silnika dochodzi jakies wycie takie miarowe jęę jęę jęę niewiem co to może byc dzwięk dochodzi od strony pasażera w górnej cześci dodam ze wszystkie rolki napinacze paski cały rozrząd wymieniony Bardzo prosze o jakieś sugestie może sie ktoś spotkał z czymś takim .
filmik nakręć

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
JAK MIAŁEŚ ZMIENIANY ROZRZĄD TO PEWNIE KTOŚ PRZESADZIŁ Z NACIĄGIEM PASKA ROZRZĄDU, JAK ROZRZĄD NIE ZMIENIANY TO LEPIEJ JEDZ CZYM PRĘDZEJ DO WARSZTATU, ZANIM COŚ SIE POSYPIE

spawacz

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Tąpkowice (lotnisko Pyrzowice)
Obym się mylił ale właśnie mam takiego pacjenta na warsztacie i klient mówił że mu przez jakiś czas silnik wydawał "jęki", a w tych silnikach to jest taka wada że luzuje się pompa i zaciera się 4 panewka do której nie dochodzi pełne smarowanie, co się kończy zatarciem.
I stąd moje zapytanie http://forum-mechanika.pl/threads/laguna-1-9-dci-f9q-wyjęcie-tłoka.6631/ ponieważ muszę klientowi zrobić wycenę.

Do góry Bottom