• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyczyszczenie skrzynki przekaźnikow i kontrolka spirala

lukeboss

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Rzeszów
Witam, w moim Clio II ph 2 2001 75 KM 55kW benzyna ostatnio postanowiłem wyczyścić skrzynkę pod maską z przekaźnikami, była zasyfiala przez liście, kurz itd. Powyciagalem wszystkie bezpieczniki i przekaźniki, wytarlem styki pilnikiem, popsikalem sprayem kontakt. Aktualnie skrzynka lśni. Zostało na noc do odparowania. Rano podłączyłem aku i jadę do pracy. W połowie drogi odcielo mi gaz, zaswiecila się kontrolka spirala. Na jałowym biegu w ogóle nie reaguje, a na biegu mam ograniczone obroty, tak tylko żebym zjechał na pobocze. Co się mogło stać?

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Wszystko mogło się stać zaczynając od rzeczy związanych z skrzynką bezpieczników kończąc na rzeczach kompletnie nie związanych bo nie musi być to powiązane.
Sprawdzałeś czy wszystkie bezpieczniki i przekaźniki dobrze siedzą i mają przejście ? Czy od razu na forum napisałeś ?
Mój nissan 2,2 dci tak świrował jak miał słabą masę na silniku i jeden bezpiecznik kiepsko stykał ( pomogło dokręcenie masy i podgięcie wtyczek w gnieździe bezpiecznika )

jawiraxbmw

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Zielona Góra
No stało się raczej po twojej operacji czyszczącej, prawdopodobnie tam leży problem, wszystko posprawdzaj jeszcze raz (kostki, kabelki, bezpieczniki, przekaźniki), na pewno coś nie łączy a może nawet coś się urwało, ułamało, ukruszyło.

lukeboss

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Rzeszów
Zanim podepnę pod Clipa, zrobiłem amatorkę tym:

Wątpię, żeby to był pedał gazu, bo niedawno był wymieniany, kostka potencjometru też byłą lutowana bezpośrednio. Jakieś pomysły?

Do góry Bottom