• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyjmaki do pinów

Punktów
0
Cześć potrzebuje zakupić zestaw do wyjmowania pinów z kostek. Zależy mi na czymś solidnym.
Macie może coś godnego polecenia?
Na allegro są zestawy od 100 do 700zl ale mam wrażenie że na różnych aukcjach są te same wyjmaki a zmienia się tylko kolor i cena.

matus1014

SuperMechanior
Punktów
201
Cześć potrzebuje zakupić zestaw do wyjmowania pinów z kostek. Zależy mi na czymś solidnym.
Macie może coś godnego polecenia?
Na allegro są zestawy od 100 do 700zl ale mam wrażenie że na różnych aukcjach są te same wyjmaki a zmienia się tylko kolor i cena.
Kup sobie na Ali za 30 zł będą robić to samo .

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
572
Miasto
Podkarpacie
Albo kup z renomowanej firmy np. kingtony które są zrobione z porządnej stali a nie z plasteliny .

matus1014

SuperMechanior
Punktów
201
Albo kup z renomowanej firmy np. kingtony które są zrobione z porządnej stali a nie z plasteliny .
Zależy kto ile używa ja mam te chińskie robią zasadniczo to samo mam je dwa lata i jeszcze nie urwałem ale jak ktoś potrzebuje konkretnych to pewnie też bym zainwestował.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
572
Miasto
Podkarpacie
Tez zaczynałem od chińskich , które przy cięższych przypadkach nie sprawdzały się z powodu niskiej precyzji wykonania . Jeśli używasz sprzętu zarobkowo i często to szkoda marnować pieniędzy czasu i nerwów .

matus1014

SuperMechanior
Punktów
201
Tez zaczynałem od chińskich , które przy cięższych przypadkach nie sprawdzały się z powodu niskiej precyzji wykonania . Jeśli używasz sprzętu zarobkowo i często to szkoda marnować pieniędzy czasu i nerwów .
Raz na pół roku jakoś pin wyjmę bo zgnije trzeba wymienić. Mi wystarcza

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
489
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Też mam chińskie już chyba z siedem lat i jakoś się jeszcze trzymają. Jak się zna BUDOWĘ danego pinu żeby wiedzieć gdzie jest zabezpieczenie, to chińskie też wystarczą.

Rys00

Boss regionalny
Punktów
98
Najlepiej się sprawdzają te które sam zrobiłem, chińskie z koralikami wiszą

Do góry Bottom