Witam wszystkich.Chce tutaj poruszyć temat ponieważ mało na ten temat jest fachowej rzeczowej informacji.Posiadam Zafirę C 1.4 turbd dłużego czasu mam problemy z odpalaniem samochodu za pierwszym razem.Dusi się silnik na wolnych obrotach.Jak jest zimny czuć spaliny.Przy odpalaniu czy dodaniu gazu słychać jak mi rzęsi coś w katalizatorze.Mechanik stwierdził że wkład się rozleciał.Stąd takie dzwięki.Więc przypuszczam że stąd te problemy.Myślałem że to rozrząd ale mam nowy z pompą oleju bo mi się rozsypał i dalej mam te same objawy.Jeszcze mam łączenie rur nieszczelne bo na objemce poszła mi śruba i mam takie "pierdzenie" z układu wydechowego.Więc przyjdzie mi prawdopodobnie wymienić katalizator.Nowy nie realne.Pewnie z 5 tys w ASO.Oglądałem na allegro zamienniki.Ale mało informacji i opini na temat zamienników.Które warto a które nie.I czy wogóle warto.Widziałem też opcje regeneracji .Dostaje się zregenerowany zdaje się stary.Niewiem czy to dobra opcja.Czy ten wkład jest równie dobry jak oryginał.Nie znam się na tym.Widziałem jedną używkę z niby przebiegiem 28tys.Gdyby to była prawda to można by się było zastanowić.Ale kto mi to udowodni że tyle ma przejechane.Co możecie mi poradzić.Które zamienniki można brać pod uwagę.Pozdrawiam