1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Wymiana Licznika Skoda Octavia 2 Wsad EEPROM PIN

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika dedox, 5-07 18.

  1. dedox

    dedox Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    10-07 14
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Witam. Drodzy koledzy chciałem wymienić w skoda octavia licznik na 1/2 Fis z podstawowej wersji żeby obsłużył mi komputer pokładowy. Mam zgrany wsad z Licznika pomoże mi ktoś wyciągnąć PIN z wsadu ???? Załączam plik w formacie bin. mogę też wysłać w hex Lub Macie jakiś program który to dekoduje. Rocznik auta to 2008.
     

    Załączone pliki:

    • 5.bin
      Rozmiar pliku:
      4 KB
      Wyświetleń:
      7
    Ostatnio edytowano: 5-07 18
  2. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    722
    Docenione treści:
    204
    Miasto:
    Ostrołęka
    Po OBD odczyt immo data i write immo data do nowej szafy.
     
  3. Tom_

    Tom_ Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-10 14
    Postów:
    997
    Docenione treści:
    133
    Miasto:
    Szczytno
    Jak do wieczora nikt nie zrobi to Ci wyśle
     
    slawek2007.28 lubi to.
  4. dedox

    dedox Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    10-07 14
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Kolego Tom pomożesz ?
     
  5. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    722
    Docenione treści:
    204
    Miasto:
    Ostrołęka
    Jeśli licznik masz na tych samych pamięciach, to w czym problem. Przy dodaniu nowego trzeba dodać nowe klucze. A nie lepiej odczytać ten drugi licznik, zapisać plik i wgrać ten ori plik. I ma działać.
     
    Tom_ lubi to.
  6. Tom_

    Tom_ Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-10 14
    Postów:
    997
    Docenione treści:
    133
    Miasto:
    Szczytno
    To nie te same liczniki. Bo chce wymienić z 1/2 na cały fis :p
    Ale ogólnie jak taki sam to tak siebie robi , szkoda czasu :D
     
    slawek2007.28 lubi to.
  7. dedox

    dedox Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    10-07 14
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    dokładnie kolego TOM. jeśli były by takie same to przeładowałbym wsad i po problemie. ale liczniki są inne.
     
  8. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    722
    Docenione treści:
    204
    Miasto:
    Ostrołęka
    No to czeka cie zakup kluczy- transponderów co wolisz. I to już nie taka prosta zabawa, nie wspominając o sprzęcie do roboty tego.
     
    art234 lubi to.
  9. dedox

    dedox Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    10-07 14
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Kolego Sławek jak będę miał PIN z wsądu nowego licznika to vcds dopasuje stare klucze i wszystko ruszy. Wiec nie masz tu racji.
     
  10. art234

    art234 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    17-05 14
    Postów:
    956
    Docenione treści:
    262
    Miasto:
    Chorzów
    Jaka tam pamięć siedzi?

    Dziwne że na DK ci nie odpowiedzieli
     
  11. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    722
    Docenione treści:
    204
    Miasto:
    Ostrołęka
    Robiłem audi a3 2009r. I lipa mi nie poszła na starych kluczach, no chyba że coś poknociłem. Dlatego warto czegoś nowego się nauczyć.
     
  12. dedox

    dedox Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    10-07 14
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Uzytkowniku Art234 pamięć to 24C32
    Co masz na myśli ze na Dk nie odpowiedzieli ?

    Procedura dopasowania kluczy PDF w programie X Can lub prodedura poprzez VCDS w poradniku kodowania.

    VCDS
     

    Załączone pliki:

    Ostatnio edytowano: 6-07 18
  13. art234

    art234 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    17-05 14
    Postów:
    956
    Docenione treści:
    262
    Miasto:
    Chorzów
    tam też jest twój wsad

    wydaje mi się że źle odczytany jest ten wsad
     
  14. dedox

    dedox Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    10-07 14
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Tak. Zamieściłem go też tam. Ale nikt nie odpowiedział. Na jakiej podstawie stwierdza ze ten wsad jest źle odczytany ? Kilka razy go czytaLem ponyprog i eeprog jest to samo
     
  15. dedox

    dedox Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    10-07 14
    Postów:
    9
    Docenione treści:
    0
    Uzytkownik Art234 to złoty człowiek :) uświadomił mnie w kilku kwestiach co do immo i kilku innych rzeczy. slawek2007.28 zwracam honor miałeś racje stare klucze niestety nie pójdą czeka mnie zakup nowych pastylek. I kodowanie VCDS. Przepraszam.
     
  16. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    722
    Docenione treści:
    204
    Miasto:
    Ostrołęka
    Tam jeszcze doleci problem z ochroną komponętu.