• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

wymiana panewek przez miskę olejową, a pomiar czopów od spodu

Starfish9737

Bywalec
Punktów
0
Możliwe jest wogóle zmierzenie czopu od spodu? Samochód to moje clio 2 1.2 16v, bo kupie panewki standardowe a nie wiadomo co było robione z autem bo jak kupowałem to handlarzyna powiedział że on nie zna nic historii tego auta i tylko sprzedaje. Jaka jest szansa że wał był szlifowany? przebieg około 200 tyś ;)

Jeszcze bym prosił o odpowiedź czy można zamiast uszczelki walnąć uszczelniacza wysokotemperaturowego? W instrukcji też pisze że powinienem dać nowe śruby pod korbowody, to jest ściema?Aso sprzedaje takie śruby?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
1092
jak kupowałem to handlarzyna powiedział że on nie zna nic historii tego auta i tylko sprzedaje.
Trafiłeś na szczerego handlarza. Powiedział ci prawdę.

Jaka jest szansa że wał był szlifowany?
"fifty- fifty", czyli pół na pół. Albo był szlifowany albo nie.

Czy można zamiast uszczelki walnąć uszczelniacza wysokotemperaturowego?
Można. Tylko po co? sprawdź ile kosztuje taka uszczelka.

W instrukcji też pisze że powinienem dać nowe śruby pod korbowody, to jest ściema?
Zawsze warto dać nowe

Aso sprzedaje takie śruby?
Tak. I nie tylko aso.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
295

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
151
Miasto
Rzeszów
Jaka jest szansa że wał był szlifowany?
Przecież to nie jest Polonez, tylko mówimy o silniku, który dociągnął do Euro6. Kto by się bawił w szlifowanie wału w silniku, którego słupek idzie kupić za półtora koła? Zwłaszcza żeby pchnąć auto do żyda później.

Do góry Bottom