• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana pompy wody, ocena stanu rozrządu.

henex1980

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Jasło
Że co qrwa?

Say What GIF by Betclic Polska
Nie wiem czemu tak tekst mi zmienia że faktycznie teraz zauważyłem ale chyba chodzi o tłumaczenie automatyczne ze strony z angielskiego na polski.
Chodzi o to że kilka serwisów była w stanie to zrobić ale tylko z blokadami. Gdyby pompa nie puściła 5 litrów płynu chłodniczego do silnika było by mniej pracy. Ten glut rozszedł się po całym silniku.
Zapłaciłem 1200zl. Powiem szczerze że jeżeli sam bym miał się za to zabrać to tylko z blokadami które teniej nie są. Te chińskie po 200-300zl to podobno źle spasowane. Wiec zakup blokad i oraz ściągacza do połowa ceny za robociznę. Tam też nie każdy ściągacz daje radę z kołem na wale.

henex1980

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Jasło
Tak na marginesie.Taka sam mazda i szpece na Śląsku skopali znajomemu auto. Gości zapłacił za robote i części 5tys a auto nie chodzi równo na biegu jałowym. Szatkuje, pierdzi w wydech. Tacy magicy że już błędów o wypadaniu zapłonow nie pokazuje ale auto nadal ma problemy. Wymienili cewki, świece i czujniki od wałków. Tak ze niby prosty rozrząd ale jak widać można spieprzyć robote.
Automatyczne połączenie postów:

Tak na marginesie.Taka sam mazda i szpece na Śląsku skopali znajomemu auto. Gości zapłacił za robote i części 5tys a auto nie chodzi równo na biegu jałowym. Szatkuje, pierdzi w wydech. Tacy magicy że już błędów o wypadaniu zapłonow nie pokazuje ale auto nadal ma problemy. Wymienili cewki, świece i czujniki od wałków. Tak ze niby prosty rozrząd ale jak widać można spieprzyć robote.

henex1980

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Jasło
Witam. Przed wyniana jak po wymianie rozrządu praca silnika która coś mi się nie podoba do końca. Czy to nie jest panewka? Nagranie od strony rozrzadu,kompresora klimy i alternatora. Znajomy mówi że może rozrzas przestawiony i dlatego tak pracuje? Obroty równe, moc jest. Auto jeździ dobrze bez błedów. Spalanie nawet 1lit gazu spadło.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom