• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana rozrusznika i alternatora w F Seicento i radosna twórczość profesjonalistów

Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Padł rozrusznik a alternator dogorywał w seicento, po 17 latach miały prawo. Dzwonię na warsztat w Gdańsku Zaspie mówię co i jak, słyszę przywieść go tylko żebym kupił części. Intercars odwiedzony części kupione i wiozę go na lawecie.
Mechanik -"Nie ma problemu godzinka i gotowe. Za express zapłacisz 120 złoty"
Ja Napewno tak szybko?
Mechanik To tylko seicento

Wracam po godzinie z hakiem, patrzę seico na podnośniku i głosy Kur.. Jeb.. makaroniarz Co to za kur.. jeb.. gów.. i tak dalej przez trzy godziny jeszcze słówka. Po czterech godzinach odbieram szczęśliwy naprawiony samochodzik.

J - Ja S - Szef

J - Miało trwać godzinę
S - Co to za gówno
J - Panie samochód nie gówno i wasz problem, że nie potraficie naprawić na czas
S - Zapłaciłeś To jedź i już nigdy tym gównem tu nie przyjeżdzaj

Pytanie mam jedno

Gdzie w Gdańsku jest porządny warsztat potrafiący naprawiać Fiata Seicento?

Dziękuję za odpowiedź

Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Mam go od nowości i tylko 157 tyś km Warsztat odwiedzał jeden. Starszy miły Pan zamknął warsztat bo na emeryturkę poszedł. Nie mogę znaleść TakiegO fachowca jak on !

jawiraxbmw

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Zielona Góra
Na pewno ktoś zna dobrego mechanika , a znaleźć takiego teraz to ze świecą szukać , mówiąc dobrego mam na myśli , rzetelnego , uczciwego i który ma szacunek do klienta , dlatego ja większość napraw wykonuje sam , a czego nie robiłem to posiłkuje się np filmami z YOUTUBE dużo takich jest , są jednak awarie których nie zrobię w garażu bo albo przydatny podnośnik, albo brakuje specjalistycznych narzędzi , wtedy wkracza mój mechanik, mam tylko jednego mechanika i wiem że na 100% jest uczciwy i solidny bo miałem u niego praktyki w Polmozbycie jako mechanik i to mój dobry znajomy , po drugie znamy się od dziecka :), jeżeli mechanik mówi do klienta IDŹ Z TYM GÓWNEM I NIE WRACAJ to świadczy tylko o nim i już rzeczywiście nie warto tam wracać. Szkoda że nie jesteś z mojego województwa to bym ci dał namiar na mojego mechanika i był byś zadowolony - jest TANI, SZYBKI , a przede wszystkim SOLIDNY.

poldi1969

Uczestnik
Punktów
1
Z widzenia znam takiego jednego mechanika ( byłem tylko raz i przez chwile) pojechałem żeby zobaczył czy aby turbo nie puszcza za dużo oleju. Otworzyłem maskę on odkręcił korek oleju i postawił diagnozę " silnik do wymiany . Przypadkiem znajomy ma" . Normalnie ręce które leczą ale z pieniędzy, i jest to autentyczny przypadek.
Teraz sam robię co mogę bez kanału i podnośnika.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Demontowałem gorzej umieszczone alternatory ale fiat sc jest nieciekawy pod tym względem, ostatnio znajomym zaświeciła się kontrolka aku i ich wysłałem do warsztatu bo mi się nie chciało tego robić...

jawiraxbmw

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Zielona Góra
Tak, ale to nie to że nie zdiagnozował , po prostu sprawdzałem z nim na podnośniku na szybkiego stan wizualny tulei i gum bo miał full roboty , za kilka dni pojechałem jeszcze raz na spokojnie i wymacał (znalazł przyczynę), uwierz mi znaleźć uwaloną tuleję , stuki czasami trzeba się naszukać ,a najlepsze jest to że tuleja i guma wyglądała na całą a jednak uwalona , ja jestem też raptus i nie lubię
czekać :p

Do góry Bottom