• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wypadanie zapłonów Skoda Octavia 2 fl 2011 1.6 BSE

iskat1973

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam po raz pierwszy na państwa forum... Chciałbym poprosić o pomoc w kwestii wypadania zapłonów Skoda Octavia II 1.6 BSE. U mnie to wygląda dość dziwnie, bo przy małych obrotach i małym obciążeniu silnika, jak ruszam, występuje wypadanie zapłonów na cylindrach 1 i 4, później jak się rozpędzę, zwiększę obroty i obciążenie silnika - dochodzą jeszcze wypadania na cylindrze 2 i 4, włącza się check oraz kontrolka esp... wyłącza się cylinder 1 i 4 i samochód nie jedzie... jak zwolnię, wyłącza się check, zostaje ESP i samochód jakby zaczął normalnie pracować... Wymieniłem już świece, przewody, bo miały przebicie, oraz cewkę zapłonową i czujnik położenia wału korbowego... bez rezultatu... odłączyłem go i na razie jeżdżę bez tego czujnika i jakby nie wypadały... wrzucam ostatni screen elm 327 z błędami... Może ktoś spotkał się z takimi objawami i wie, co trzeba zrobić, bo już zabrakło mi pomysłów... Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Z góry serdecznie dziękuję...
Ps.podejrzewam że rozrząd się przestawił..... Screenshot_2024-08-11-13-19-44-681_com.ovz.carscanner.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom