• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyposażenie warsztatu na start

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Olsztyn
Witam .czy warto kupywac wyposażenie do warsztatu na alegro

Czy możecie poleci sklepy żeby nie było problemu z gwarancją serwisem . Chce kupić podnosnik 2 kolumnowy sprezarke montarzownice wyważanie i inne wyposażenie

romsped

Gaduła
Punktów
11
Zależy jaki masz budżet i czy chcesz profesjonalny serwis czy bardziej garaż do majsterkowania. Większość maszyn na allegro jakością nie zachwyca, choć sporo sprzętu już nie jest totalnym złomem, np. Podnośnik dwukolumnowy mam z Anwa-tech i działa, choć już takich nie sprzedają więc jak się zepsuje to mogę mieć problem. Sprężarkę polecam Airpress, ogumienie zależy czy chcesz robić koła 15tki czy przewidujesz też duże suvy. Ogólnie profesjonalne firmy które zajmują się wyposażeniem doradzą Ci cały asortyment i cena nie będzie gorsza od Allegro, chyba że masz oczekiwania kupić Huntera w cenie ATSa.

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Olsztyn
Zależy jaki masz budżet i czy chcesz profesjonalny serwis czy bardziej garaż do majsterkowania. Większość maszyn na allegro jakością nie zachwyca, choć sporo sprzętu już nie jest totalnym złomem, np. Podnośnik dwukolumnowy mam z Anwa-tech i działa, choć już takich nie sprzedają więc jak się zepsuje to mogę mieć problem. Sprężarkę polecam Airpress, ogumienie zależy czy chcesz robić koła 15tki czy przewidujesz też duże suvy. Ogólnie profesjonalne firmy które zajmują się wyposażeniem doradzą Ci cały asortyment i cena nie będzie gorsza od Allegro, chyba że masz oczekiwania kupić Huntera w cenie ATSa.
Budżet na wyposażenie mam raczej nie za duzy bo około 30 tyś na wyposażenie.
A polecisz jakąś firmę która zajmuje się wyposażeniem?

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
Cześć

ogólnie w 30 tysiącach powinieneś się spokojnie zmieścić. Tak na szybko patrzę po przykładowych cenach z naszego sklepu:

- podnośnik dwukolumnowy udźwig 4 tony - 6000-7300 PLN (droższe to górne łączenie i pełne automaty)
- montażownica - 2570-9670 PLN (najdroższe wypasy z ramieniem 3D do Run Flat)
- wyważarka - od 0k 2700 do 9999 PLN
- kompresor - od 2195 do 5440 PLN (ale za te 5440 to 500L kompresor jest, więc może Ty nie będziesz takiego potrzebował)

W sumie w najdroższym wariancie wychodzi nieco ponad budżet, ale zawsze można tym jakoś posterować :)

Powiedz też jakie rzeczy chcesz robić. Czy to wyposażenie raczej na własne potrzeby, czy rozbudowujesz warsztat itp.

pozdrawiam
Tomek
PHU Szczepan

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
945
Miasto
Pruszcz Gdański
w wulkanizacje chcesz isc ? pelno tego na rynku , a forsy z tego nie ma duzej , lepiej specjalizacje w danej marce lub w naprawie danych rzeczy niz w wulkanizacje wchodzic

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Według mnie to zależy ile masz stanowisk w warsztacie.Jesli jedno i pracujesz sam to zdecydowanie specjalizacja i wydaj kasę na specjalistyczny sprzęt który zarobi.Jesli masz kilka stanowisk i ludzi to możesz iść w wulkanizacja i tego typu rzeczy bo faktycznie pieniędzy wielkich z tego nie ma ale jako dodatek do innych usług się sprawdzi. Jedną osoba nie jest w stanie wszystkiego ogarnąć i robić wszystkiego od opon przez mechanikę lakiernictwo po elektronikę we wszystkich markach i modelach.Ewentualnie opony i do tego porządna zbieżność u mnie się to dobrze sprawdza

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
w wulkanizacje chcesz isc ? pelno tego na rynku , a forsy z tego nie ma duzej , lepiej specjalizacje w danej marce lub w naprawie danych rzeczy niz w wulkanizacje wchodzic

racja
maszyny muszą być dobre , byle czym alumy porysujesz

Auto-ElPro

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jarosław
www.elkur.pl
Hej

Potrzebujesz dobrego sprzętu ?:) Nie tylko wyposażamy ale doradzamy jak dobrze wybrać odpowiednie, dobrej jakości, sprawdzone przez naszych klientów maszyny.

Spokojnie w 30 tysiącach się zmieścisz . Zaglądnij na nasz sklep ELKUR

- podnośnik dwukolumnowy 5400 - 6500 brutto
- montażownica -2900 brutto
- wyważarka - 2600 brutto
- kompresor - od 2150 w górę (zależy jaki będziesz potrzebował)

I zawsze zestaw kluczy od firmy na start :)

pozdrawiam
Mateusz
ELKUR

trabidawid

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrzeszów
Witam jakie polecacie zestaw do sprawdzenia
-Ciśnienia oleju diesel benzyna ?
-Ciśnienie Sprężania benzyna
-Ciśnienie sprężania diesel ?
Co polecacie co macie ? Co najlepiej kupić ? wiadomo codziennie nie będzie używane

zbych83

Nowy
Punktów
0
Miasto
Poznań
30 tys to wcale nie jest tak mało. Ja swój na samym początku wyposażyłem za niecałe 26 tys. Z czasem trochę dokupuję. Ważne żebyś wybrał firmę, która zapewni Ci serwis gwarancyjny i później pogwarancyjny.

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Olsztyn
30 tys to wcale nie jest tak mało. Ja swój na samym początku wyposażyłem za niecałe 26 tys. Z czasem trochę dokupuję. Ważne żebyś wybrał firmę, która zapewni Ci serwis gwarancyjny i później pogwarancyjny. Pytałeś o konkretna firmę, to ja mogę polecić Arbatech. Jak ja jeszcze kupowałem to nazywali się Ekomakpol ale teraz jak przyjechali na serwis to mówili że zmienili nazwę. Nie wiem czy orientujesz się w nazwach producentów, ale dobrej jakości ma Blitz, Ekomak.
Witam .nie orietuke się jestem na etapie remontu i poszukiwań wyposażenia i naprawdę nie jest łatwo wybrać firmę

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Hej

Potrzebujesz dobrego sprzętu ?:) Nie tylko wyposażamy ale doradzamy jak dobrze wybrać odpowiednie, dobrej jakości, sprawdzone przez naszych klientów maszyny.

Spokojnie w 30 tysiącach się zmieścisz . Zaglądnij na nasz sklep ELKUR

- podnośnik dwukolumnowy 5400 - 6500 brutto
- montażownica -2900 brutto
- wyważarka - 2600 brutto
- kompresor - od 2150 w górę (zależy jaki będziesz potrzebował)

I zawsze zestaw kluczy od firmy na start :)

pozdrawiam
Mateusz
ELKUR
tu takie ceny a ja głupi za samą montażownicę dałem 20tyś ;)

toomii76

toomi
Punktów
6882
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
tu takie ceny a ja głupi za samą montażownicę dałem 20tyś ;)

no widzisz! i na co Ci była taka droga :D

a tak serio, Piotrek, kup coś, co robi tak, żeby było jak najmniej reklamacji.
porobisz, zarobisz, stare sprzedasz i kupisz nowe.
nikt kto zaczynał, na start nie kupował maszyn z górnej półki. może zdarzą się wyjątki, ale wyjątek potwierdza.....

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Olsztyn
Też tak myślę tylko która firma sprzedaje po dobrej cenie np podnosniki sprężarki klucze ? Jest ich sporo i każdy swoje wychwala

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Też tak myślę tylko która firma sprzedaje po dobrej cenie np podnosniki sprężarki klucze ? Jest ich sporo i każdy swoje wychwala
Zawsze możesz iść pracować u kogoś i nie będziesz miał takich problemów no i 8 godzin a potem relaksik, jak będziesz na swoim to zawsze będziesz w pracy ;)

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Olsztyn
Mam dobrą pracę dobrze płatna i puki co nie zamierzam zrezygnować chce kupić podnosnik jakiś sprzęt i jak na początek to działać hobbistycznie bo lubię to robić a jak się zacznie to rozwijać to zrezygnuje z pracy i tylko się tym zajmę

TomekSaracen

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gliwice
Dobrej jakości wyposażenie mają w Autosie, no i też mogą doradzić, co Ci będzie potrzebne

Do góry Bottom