• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wysprzeglik Hyundai i40

Skoku92

Początkujący
Punktów
0
Witam, dzisiaj na parkingu przy cofaniu wpadł mi pedał sprzęgła i pojawiła się plama pod samochodem. Po konsultacjach prawdopodobnie padł wysprzeglik. Moje pytanie w którym miejscu się znajduje w samochodzie Hyundai i40 crdi1.7 2015 r. Czy na wierzchu gdzieś jak to u Koreańczyków bywa czy niestety trzeba grzebać w skrzyni?

Skoku92

Początkujący
Punktów
0
Jutro idę do mechanika ale chcę już wiedziec co mnie czeka ponieważ samochód jest mi bardzo potrzebny. Dzięki za odpowiedź

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
417
Jeśli tylko wysprzeglik padł /wyskoczył to będzie szybka wymiana i dość prosta, mam nadzieję, że obejdzie się bez niespodzianek życzę powodzenia.

Skoku92

Początkujący
Punktów
0
Nie było żadnych innych objawów wcześniej. Przebieg 130tys. A co innego moze być przyczyną?

Skoku92

Początkujący
Punktów
0
No to podbudowales mnie! Jestem w DE w piątek na urlop to może się uda ;) dzięki za odpowiedź

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Jest jeszcze taka opcja, że lapa się złamała lub ugięła i tloczek wysprzęglika wysunął się za bardzo i puścił płyn, a to by oznaczało zwalanie skrzyni. Ale nie ma co straszyć, trzeba być dobrej myśli.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Miałem ostatnio kilka poprawek właśnie w tym rodzaju. Wymieniali klocki, ale osłony na przegubie już nie zauważyli.
Żarówki z przodu wymienili, a z tyłu brak jakiegokolwiek światła :D
Najgorsze, że to trzeba się nasłuchać później. Panie jakie to partacze itd. a ja tylko kiwam głową, bo co mnie to obchodzi

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
przewody hamulcowe nagrzewnice niektóre łączniki wydechów podnośniki szyb oraz osłony przegubów.
taa, tego czasem po prostu...nie widać.

Do góry Bottom