• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Xentry Mercedes VCX SE

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
218
Miasto
Gorzów Wlkp
Mam pytanie czy ktoś posiada takie urządzenie i pomoże mi ogarnąć to oprogramowanie. Kupiłem razem z dyskiem ale poza podstawową diagnozą nie mogę nic zrobić.

Michał wawa

Początkujący
Punktów
3
W ogłoszeniu jest napisane, że programuje i koduje. czy to oszustwo?

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
218
Miasto
Gorzów Wlkp
Zawartość dysku ma ponad 300 GB, więc z taką ilością danych powinien programować offline. Skontaktowałem się z supportem, opisałem co i jak, połączył się z moim komputerem, coś pogrzebał i mówi że zrobione. Podłączyłem do samochodu, jak było tak jest. Jak chcesz zaprogramować cokolwiek to odrazu otwiera się okienko do zalogowania online i na tym koniec zabawy. Napisałem, że niestety jest bez zmian, a oni że jest to urządzenie offline więc nic dziwnego że nie działa online. Jakbym rozmawiał z idiotami, bo ja przecież chcę zrobić programowanie offline i to nie działa. Robi mi tylko jakieś kodowanie SCN, cokolwiek to znaczy, ale pojęcia nie mam czy robi to pod numer vin. W skrócie to nie wiem czy ja nie potrafię ogarnąć sprzętu czy jest on do niczego, ale bardziej to drugie.

Michał wawa

Początkujący
Punktów
3
Myślę, że sam gwizdek (adapter) nie jest zły. Wiele osób go chwali. Po prostu musisz usunąć to oprogramowanie i zainstalować z zaufanych źródeł. Chińczykom tylko sprzedać, a to, jak i czy coś będzie działać, to już nie ich problem.

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
218
Miasto
Gorzów Wlkp
Jakbym znalazł kogoś, kto mi to zrobi to pewnie bym się zdecydował. Nie wiem skąd takie oprogramowanie ogarnąć, jaką wersję i jak to zainstalować. Nie lubię takiej roboty, a dla jednego auta siedzieć godzinami aby uruchomić oprogramowanie to mija się z celem. Ktoś kto w tym siedzi, robi to w godzinę.

Manitoba1

SuperMechanior
Punktów
56
Miasto
Psary
www.automototechnika.com
To pirackie oprogramowania + chiński moduł do komunikacji, nie spodziewaj się że będzie działał jak fabryczny tester.
Po za tym myślę że warto zapoznać się z artykułem
KLIK

Do góry Bottom