szkielet1982
Początkujący
witam zwracam sie z prośbą o pomoc.
Kupiłem auto pojeździło tydzień wszystko grało paliła na cyk postanowiłem wymienić filtr paliwa rano wstałem odpaliła chodziła ze 30sec i zgasła kreciłem łapała i gasła aż zdechła okazało sie że zagiełem przewód plastikowy w v na wejściu do filtra wiec paliwo nie przechodzilo
wymieniłem przewód i niemoge za cholere jej odpalic podstawilem przezroczyste wężyki paliwo na wejściu do filtra po wylączeniu stacyjki cofa sie do baku pompa wysokiego cisnienia nie podaje wogle paliwa regulator cisnienia przeczyscilem profilaktycznie lecz byl czysty rece opadaja lexia pokazuje że kalkulator rozruchu zablokowany czyli co nie odpal? podczas krecenia
1czujnik wału i wałka zsynchronizowany
2 prąd regulatora cisnienia 70mv
wysterowanie regulatora i zaworu wydatku (3tłoka na pompie W C chodzi)
3 wyłączenie 3 tłoka tak
4 cisnienie paliwa zmierzone 8bar ?(cały czas wisi ta wartość
5 cisnienie wartości mierzonej a zadanej rużnica 288bar i otwarcie zaworu regulaci cisnienia w tym momęcie 22%
6 wartość zadana wydatku wtrysku 33mm3/raz
napiecie wtryskiwaczy 69,9volt
co może być nie tak bo już niewiem w co rece wsadzić
Kupiłem auto pojeździło tydzień wszystko grało paliła na cyk postanowiłem wymienić filtr paliwa rano wstałem odpaliła chodziła ze 30sec i zgasła kreciłem łapała i gasła aż zdechła okazało sie że zagiełem przewód plastikowy w v na wejściu do filtra wiec paliwo nie przechodzilo
wymieniłem przewód i niemoge za cholere jej odpalic podstawilem przezroczyste wężyki paliwo na wejściu do filtra po wylączeniu stacyjki cofa sie do baku pompa wysokiego cisnienia nie podaje wogle paliwa regulator cisnienia przeczyscilem profilaktycznie lecz byl czysty rece opadaja lexia pokazuje że kalkulator rozruchu zablokowany czyli co nie odpal? podczas krecenia
1czujnik wału i wałka zsynchronizowany
2 prąd regulatora cisnienia 70mv
wysterowanie regulatora i zaworu wydatku (3tłoka na pompie W C chodzi)
3 wyłączenie 3 tłoka tak
4 cisnienie paliwa zmierzone 8bar ?(cały czas wisi ta wartość
5 cisnienie wartości mierzonej a zadanej rużnica 288bar i otwarcie zaworu regulaci cisnienia w tym momęcie 22%
6 wartość zadana wydatku wtrysku 33mm3/raz
napiecie wtryskiwaczy 69,9volt
co może być nie tak bo już niewiem w co rece wsadzić
Ostatnia edycja: