• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

xsara picasso 2.0hdi 2001r

szkielet1982

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
witam zwracam sie z prośbą o pomoc.
Kupiłem auto pojeździło tydzień wszystko grało paliła na cyk postanowiłem wymienić filtr paliwa rano wstałem odpaliła chodziła ze 30sec i zgasła kreciłem łapała i gasła aż zdechła okazało sie że zagiełem przewód plastikowy w v na wejściu do filtra wiec paliwo nie przechodzilo
wymieniłem przewód i niemoge za cholere jej odpalic podstawilem przezroczyste wężyki paliwo na wejściu do filtra po wylączeniu stacyjki cofa sie do baku pompa wysokiego cisnienia nie podaje wogle paliwa regulator cisnienia przeczyscilem profilaktycznie lecz byl czysty rece opadaja lexia pokazuje że kalkulator rozruchu zablokowany czyli co nie odpal? podczas krecenia
1czujnik wału i wałka zsynchronizowany
2 prąd regulatora cisnienia 70mv
wysterowanie regulatora i zaworu wydatku (3tłoka na pompie W C chodzi)
3 wyłączenie 3 tłoka tak
4 cisnienie paliwa zmierzone 8bar ?(cały czas wisi ta wartość
5 cisnienie wartości mierzonej a zadanej rużnica 288bar i otwarcie zaworu regulaci cisnienia w tym momęcie 22%
6 wartość zadana wydatku wtrysku 33mm3/raz
napiecie wtryskiwaczy 69,9volt
co może być nie tak bo już niewiem w co rece wsadzić

Ostatnia edycja:

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Jeśli system Bosch powinno być słychać pompę elektryczną.

szkielet1982

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
jak przekrece stacyjke pompa podaje paliwo lecz nie wiem czy wymagane cisnienie okolo 2bary i po jakiś 10sec przestaje dawać i właśnie wtedy paliwo tym wężykiem co podaje ucieka szybciutko spowrotem do baku nie wiem czy ta pompa w baku sie nie rozszczelniła letko jak pompowala a przewód paliwowy był zagnieciony i nie przepuszczal paliwa

szkielet1982

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Dzięki za wsparcie zwalczyłem drania pompa w baku podawala 0.8bara a potrzeba przynajmiej 1.5 zeby regulator wpuscil paliwo na listwe wtryskowa podstawilem baniak z ropa i wsadzilem do niego nowa pompe zaskoczyl ze strzala nowa pompa bije 2.5 bara pozdrawiam

Do góry Bottom