Driver400
SuperMechanior
- Punktów
- 4
Witam! Panowie wczoraj jechałem i nagle pojawił mi się błąd ABS. Pierwsze co skojarzyłem sobie że we wrześniu wymieniałem piastę z tyłu i grzebałem przy wtyczce to może coś się uszkodziło. Przyjechał do domu rozebrałem wtyczkę. Trochę brudna była wziąłem przeczyściłem ją założyłem i błąd nadal jest. Poszukałem starą org. piastę mówię może czujnik ale po podpięciu nadal był błąd.... Wziąłem środkiem do styków popryskałem kostkę błąd zginął. Przejechałem kawałek zahamowałem na lodzie ABS się zapalił koła zablokowane i nic.. Wróciłem do domu kombinowałem na wszystkie sposoby lecz błąd już nie znikł. Dzisiaj wracałem z pracy zahamowałem na zamarzniętej kałuży nagle ABS zadziałał kontrolka znikła. Czytałem w internecie ludzie piszą że to przewód... Moje błędy to :
C0215 / C1333 / C1241 Sprawdziłem przez OBD II jakimś badziewnym programem na telefon...
Miał ktoś problem tego typu ? Pisałem do ASO 110 zł org. przewód chcą z wysyłką.
C0215 / C1333 / C1241 Sprawdziłem przez OBD II jakimś badziewnym programem na telefon...
Miał ktoś problem tego typu ? Pisałem do ASO 110 zł org. przewód chcą z wysyłką.