• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zagadka

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
pacjent A6 2008 2,7tdi pełna wersja wyposażenia kupiony w salonie jako dwulatek drugi właściciel trafił do mnie po iluś tam warsztatach i sześciu autoryzowanych serwisach autko raz zapala raz nie wywala losowo kontrolki na desce raz można otworzyćszyby raz nie klima to działato nie radio włacza się i wyłancza kiedy chce VAS zgłasza błędy komfortu w trzech serwisach programowany od nowa dwa razy wymieniany i dalej z autkiem loteria co to mogło być jak panowie sądzą a dodam że inne diagi włącznie z vagiem nie widzą żadnych błędów tylko Vas go czyta jako błąd wewnętrzny modułu

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Obstawiam na to co Shrek + możliwość zwarcia gdzieś przy głównych kablach.

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
pinkologia sprawdzona wiącha wymieniona w pierwszym serwisie ale w miarę dobrze kombinujecie przyczyna to karcher:)

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Coś te niemieckie auta nie lubią bardzo wody.

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
niebędę Was męczył zalany został micro power moduł lub jak ktoś woli to moduł kontroli napięcia i podziału mocy w audi jest to osobny moduł wchodzący w skład modułu komfortu a panowie z serwisu wymieniali dwa razy moduł pod siedzeniem kierowcy:p a tak wogóle to wadliwa jest uszczelka tylnej klapy i przy myciu karcherem moduł pływa

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
ja tam wogóle sie nie udzielam, bo jesli Darek ma problem to tylko Darek go rozwiąże :p

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
A tam tylko Darek xD ze Shrekiem mieliśmy dobre przeczucia xD

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
darek współczuje właścicielowi tego auta, jak by miał szczęście trafił by od razu na Ciebie i pewnie trochę kasy by zostało:)

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
darek współczuje właścicielowi tego auta, jak by miał szczęście trafił by od razu na Ciebie i pewnie trochę kasy by zostało:)
Masz w 100% rację mam właśnie pasata B5 wersja USA nie działa moduł komfortu dzieją się rożne dziwne rzeczy(np. jak pasażer otworzy drzwi na pracującym silniku, otwiera się tylne lewe okno ;), oglądałem go dwa dni. I nic nie znalazłem ,po zagadce Darka coś mnie tchnęło i pytam klienta jak to się stało …. Odp: bo on był zalany wodą i był na serwisie i mu zmienili i to i tamto, ale nigdy nie było do końca ok.
Moduł nie jest od tego auta!! (jest od paska ale nie tej ver.)
– strata czasu po prostu brak słów ;(
A tak na marginesie rozmawiałem kiedyś z projektantem wiązek do VW –odnośnie właśnie tego modułu i usłyszałem ..cytuje .. ....nie ,to jest możliwe ,bo my tylko sprawdzamy około 1000 kombinacji dziwnych zachowań ,a da się wywołać ich znacznie więcej.:D

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
shrek, niestety auto musi się psuć. Wiele osób tego jeszcze nie zrozumiało do końca, ale tak jest.

Do góry Bottom