• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup kombi do 14tys lub.....

Jarosław 11

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Puck
Cześć.

Zakup auta.
Obecnie mam A4B5 kombi 1.9tdi 98r. na zwykłej pompie.Auto na
dojazdy na budowy oraz na codzień.Robię elektrykę w domkach.Dobrze się prowadzi ale codzienny dojazd po dziurach odbija się na zawieszeniu.Generalnie wizualnie złazi clar ,do wymiany błotnik itp.Silnik 540tys problemów nie stwarza.Czasami dojeżdżam 60km a czasami 10km zależy gdzie budowa.Plus diesla taki że nie martwie się o kable świece i całą resztę.Czy lepiej zrobić wyszykować ten wóz czy kupić coś innego nowszego?Może nawet samą benzynę bez gazu?Teraz mi pali zimą 7-8l.Myślałem o B6 ewentualnie starsze B7 lub Tauran czyli grupa Vag.Ewentualnie Seat Exeo lub Ford Mondeo Fokus.Tak by nie było to mniejsze od A4B5.No i żeby była zdrowa blacha.Audi chyba za drogie że względu na zawias?Budżet myślę do 14tyś. plus coś na początek na naprawy.Od wożenia gratów auto się niszczy.W jakie auto celować?Lubię duże auta.No chyba żeby jeszcze dozbierać kasy ale i tak dobije to auto.

michal_michal

SuperMechanior
Punktów
89
Kup sobie jakieś Berlingo, Scudo, Partner, Expert, Jumpy. Przestrzeni będziesz miał sporo na graty i HDi będzie ok. Chyba, że musi być VAG to Caddy.

Jarosław 11

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Puck
Ale czy tam się kładą siedzenia jak w a4b5 by weszła drabina po długości?I muszą być tak długie jak b5 bym ram włożył korytka itp 3m.Dach odpada bo za duży szum od drabiny i bym musiał ją zdejmować na noc.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
206
Miasto
Rzeszów
Jak za 14 koła to picuj to, co masz. Kupisz gruza i braknie ci kasy na naprawy w tym budżecie, a na takie Exeo to jest budżet na 1.6 z początku produkcji i dziurawymi błotnikami.

ciemna_

Nowy
Punktów
1
Dokładnie, na rynku nie ma teraz dobrych aut w tych pieniądzach. Dostaniesz, ale od razu do napraw i to niskiej jakości auto. Przesiąść się z audi na opla ciężko

Do góry Bottom