1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Zakup skrzyni Power schift

Dyskusja w 'Wolna strefa' rozpoczęta przez użytkownika Dominik1209, 2-12 19 o 10:31.

  1. Dominik1209

    Dominik1209 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-11 19
    Postów:
    31
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Jasień
    Witam
    Pytanie do wszystkich
    Gdzie mogę kupić jako osoba prywatna fabrycznie nową skrzynię Power schift MPS6 DCT450 nr. AV9R-7000-AE tj ford mondeo mk4 2012r 163km ?
    Za cholerę nie mogę znaleźć
     
  2. Romuald-f

    Romuald-f Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    6-05 16
    Postów:
    385
    Docenione treści:
    194
    Miasto:
    Olsztyn-Dywity
    Nową ?? Najtańszą jaką widziałem to 32000 zł. w UK.
     
  3. Dominik1209

    Dominik1209 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-11 19
    Postów:
    31
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Jasień
    Chyba ceny pomyliłeś w ASO
    Kosztuje 16.300zl
    Myślałem że można kupić tak prywatnie ale nigdzie nie znalazłem
     
  4. Misiek

    Misiek Administrator

    Offline
    Dołączył:
    6-10 10
    Postów:
    5 332
    Docenione treści:
    1 760
    Miasto:
    Szczecin
    Adres strony:
    A dlaczego w ASO nie kupisz?
     
  5. Romuald-f

    Romuald-f Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    6-05 16
    Postów:
    385
    Docenione treści:
    194
    Miasto:
    Olsztyn-Dywity
    Dowiedz się dokładnie, czy nie są to skrzynie po regeneracji.
     
  6. Dominik1209

    Dominik1209 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-11 19
    Postów:
    31
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Jasień
    Dlatego że próbuje znaleźć taniej
    Gadałem z kierownikiem działu sprzedaży pytałem o całkiem nową skrzynię nie po regeneracji, odpowiedział że nowa, chyba by nie lecieli w h...., ??
    a co do tamtej to nawet nie szło jek wgrać nowego programu tyle co sie gościu nameczyl i nic !!!!

     
    Ostatnio edytowano: 2-12 19 o 16:42
  7. Giemza

    Giemza Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    23-12 12
    Postów:
    835
    Docenione treści:
    138
    Miasto:
    Lublin
    Ale w zielonej górze był jakiś magik od skrzyń, jak dobrze to miał Kamil na imie ale adresu nie pamiętam, na róznych forach go ludzie polecają.
     
  8. Mikidz

    Mikidz Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    13-11 17
    Postów:
    840
    Docenione treści:
    328
    Miasto:
    Pomorskie
    Nigdzie poza ASO nie kupisz nowej.
     
  9. Dominik1209

    Dominik1209 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-11 19
    Postów:
    31
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Jasień
    Też słyszałem o nim tylko nigdzie nie mogę info o nim
     
  10. Giemza

    Giemza Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    23-12 12
    Postów:
    835
    Docenione treści:
    138
    Miasto:
    Lublin
  11. kamcio91

    kamcio91 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    24-06 18
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Wejdź na Mondeo MK4 Polska na FB tam nie jeden przerabiał temat PS napewno ktoś ma namiar.
     
  12. Dominik1209

    Dominik1209 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-11 19
    Postów:
    31
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Jasień
    Ok, a słyszał ktoś o takiej firmie MIDPARTS ?
    Jakie mają opinię w sprawie regeneracji sterowników?
     
  13. Romuald-f

    Romuald-f Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    6-05 16
    Postów:
    385
    Docenione treści:
    194
    Miasto:
    Olsztyn-Dywity
    Są bardzo drodzy, nie korzystam z ich usług.
     
  14. Romuald-f

    Romuald-f Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    6-05 16
    Postów:
    385
    Docenione treści:
    194
    Miasto:
    Olsztyn-Dywity
    Jeżeli jesteś mechanikiem to sam to zrobisz, zamkniesz się w kosztach do 1000 zł. Firma, którą wymieniłeś życzy sobie 3600 zł !!!
     
  15. Komornik

    Komornik Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    2-02 14
    Postów:
    365
    Docenione treści:
    58
    jak masz maszynę do testowania za 100 tys, rozwiertaki i tloczki nadwymiarowe i zawory na podmianke, zależy co nazywasz regeracja bo tak zwane umycie sterownika i polerowanie zadko coś daje od kiedy sterowniki sa anodowane a tloczki powleczone teflonem, wycierają sie korpusy
     
  16. Dominik1209

    Dominik1209 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-11 19
    Postów:
    31
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Jasień
    3600 to chyba lekkie przegięcie !!!!
     
  17. Romuald-f

    Romuald-f Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    6-05 16
    Postów:
    385
    Docenione treści:
    194
    Miasto:
    Olsztyn-Dywity
    Dlatego napisałem że są bardzo drodzy. Jeżeli nie czujesz się "na siłach" aby samemu zrobić, to podam Ci adres firmy, która regeneruje za 1600 zł. (korzystałem z ich usług, ale to przy mocno zużytej płycie).
     
  18. Dominik1209

    Dominik1209 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    26-11 19
    Postów:
    31
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    Jasień
    Mój najprawdopodobniej nie jest jeszcze taki zły, moja skrzynia z początku szarpala przy ruszania, potem przy dłuższej jeździe powyżej 140km/H zarzucała bieg z 6 na 5 wyskakiwal komunikat awaria skrzyni lub funkcje skrzyni ograniczone po zgaszeniu wszystko wracalo do normy, zrobiłem na nowo kalibracje i adaptacje około miesiąca był spokój i na nowo to samo . Pokazywał taki błąd !! 20191116_102053.jpg
    To usterka sterownika czy skrzyni??
    Może będziesz wiedział
     
  19. Romuald-f

    Romuald-f Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    6-05 16
    Postów:
    385
    Docenione treści:
    194
    Miasto:
    Olsztyn-Dywity
    Kiepskie te zdjęcie. P2714 - jest problem z elektrozaworem D biegów parzystych.
     
  20. Komornik

    Komornik Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    2-02 14
    Postów:
    365
    Docenione treści:
    58
    Romuald Wes lepiej podpowiedz czy w 4hp20 nieszczelosc na walku wejściowym tzn panewki badz simmering w konwerterze może powodować nie podtymywanie lockupu przy mniejszych prędkościach. ciśnienie z walka jest podawane do rozlaczenia tarczy ale czy w momencie kiedy powinien być zapięty może gdzieś spierd... ciśnienie przez walek z powrotem. jak dodam gazu to zapnie, jak hamuje silnikiem to poniżej 1500 rpm rozpina. konwerter robiony w midpardsie,
    (w poprzednim było ok, ale pękł pilot i odkręciły sie nakrętki dlatego mysle czy coś na walku nie uszkodziło)
    elektorozawor eds3(lockup) zmieniony