• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zamiana zwykłej klimy na klimatronika

niki258

Początkujący
Punktów
1
Czesć. Czy ktos już zamieniał zwykłą klimę na klimatronika? Powiem szczerze że chodzi o Hyundaia Tucsona. Nie robiłem jeszcze w tym temacie a gościu ciągle zawraca mi głowę. No i jaki to jest koszt. Pozdrawiam.

S

S-LINE

w takie przerobki sie nie baw bo wiecej nerwow zjesz jak to wszystko warte...przekladalem kiedys koledze w oplu omedze 2,5 v6 ze zwyklej na klimatrona...porazka 3 dni sie meczylem wiazke musisz miec cala a nie ze gdzies poucinana...a koszt to spiewaj okolo 1000-1200zl to najbiedniej

P

PogotowieSamochodoweUK

Bardzo ciezko to zorganizowac bo potrzeba caly kompletny uklad chlodzenia i ogrzewania + AC i do tego schemat podlaczenia elektrycznego do zegarow modolu komfortu etc i na koniec kodowanie.

Jesli masz kogos kto to robil juz to w 2 dni ogarnie dobrze sie uwijajac, jak nie to z tygodnia nie wyjdzie choc by chcial.

Jak masz gotowca to tylko wkladasz, kodujesz i heja banana, jak nie masz gotowca to jusz trzeba znac ten uklad na pamiec zeby polaczyc manuala z auto bo to nie takie chop siup i wiedza ogolna nic tu nie da.

P

PogotowieSamochodoweUK

Eeeeee.....niech kolega najpierw powie na jakim poziomie jest z motoryzacja. Jak jest niezly w przerobkach i ma kogos dobrego kto zaprogramuje to tak jak mowilem, 1 dzionek i po zawodach.

niki258

Początkujący
Punktów
1
Ok dzięki Wszystkim. Pozdrawiam

Eeeeee.....niech kolega najpierw powie na jakim poziomie jest z motoryzacja. Jak jest niezly w przerobkach i ma kogos dobrego kto zaprogramuje to tak jak mowilem, 1 dzionek i po zawodach.
wiesz co? nie jest to zwykła klima sterowana gałkami bo wszystkie pokrętła są sterowane elektrycznie. Myślałem że tylko popodpinam nowy przedni panel od klimatronika i będzie ok,ale widze że trzeba tu włożyć więcej serca. Nie wchodzę w to.

P

PogotowieSamochodoweUK

No to tylko tobie sie wydaje ze to elektronicznie sterowane jest :) Ciegna sa tak delikatne ze nie poczujesz oporu.

Do góry Bottom