• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zapytanie peugeot 206 CC dach złożenie

Rafałek3131

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Radomsko
Witam posiadam Peugeot 206CC mam problem z zamykającym się dachem. Dziś na półotwartym czyściłem sobie i nagle sam się złożył. I się zaczęło musiałem ręcznie zamknąć dach po tym zrobił się problem dach się otwiera ładnie zamyka gdy już wejdzie i schowa się tylnia klapa buczy chce a nie może się zamknąć. Gdy przełączę na zamykanie dachu dach rusza normalnie klapa się zamyka ok a gdy otworze dach się złoży i jak trafi do bagażnika nie zamyka się klapa czym to może być spowodowane tak jakby ją coś blokowało tak działa wszystko proszę o pomoc peugeot 206 CCC kabriolet 1.6 benzyna 2004 rok 110 km

Rafałek3131

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Radomsko
Gdy dach się schowa do bagażnika pokrywa klapy jest w powietrzu buczy a nie zamyka

Gdy dach się schowa do bagażnika pokrywa klapy jest w powietrzu buczy a nie zamyka
A jak dach wyjedzie zamyka normalnie i otwiera

A jak dach wyjedzie zamyka normalnie i otwiera
A jak tylko dach będzie w bagażniku to już się nie zamyka i buczy że chce a nie moze. A jak dach wyjdzie i się zamknie normalnie zamyka się klapa o o co tu chodzi

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1844
Miasto
Koszęcin
Któryś z wyłączników krańcowych. Na 100% sa dwa na samych szczytach slupkow A a pozostale pewnie gdzies pod klapą bagażnika . A to francuz to ten od zamykania moze mieszac przy otwieraniu i dodatkowo wyłączy ABS.
Zona miala C5 matko boska wiecznie coś

Rafałek3131

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Radomsko
Witam posiadam Peugeot 206CC mam problem z zamykającym się dachem. Dziś na półotwartym czyściłem sobie i nagle sam się złożył. I się zaczęło musiałem ręcznie zamknąć dach po tym zrobił się problem dach się otwiera ładnie zamyka gdy już wejdzie i schowa się tylnia klapa buczy chce a nie może się zamknąć. Gdy przełączę na zamykanie dachu dach rusza normalnie klapa się zamyka ok a gdy otworze dach się złoży i jak trafi do bagażnika nie zamyka się klapa czym to może być spowodowane tak jakby ją coś blokowało tak działa wszystko proszę o pomoc peugeo

Któryś z wyłączników krańcowych. Na 100% sa dwa na samych szczytach slupkow A a pozostale pewnie gdzies pod klapą bagażnika . A to francuz to ten od zamykania moze mieszac przy otwieraniu i dodatkowo wyłączy ABS.
Zona miala C5 matko boska wiecznie cośdzi

Dziś zauważyłem że jak lekko pukne w dach to od razu zamyka się klapa wczoraj ma wieczór jak chłodniej działo już ok dziś upał już to samo lekko puknąć w dach i opada nic dzięki będę kombinował

Rafałek3131

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Radomsko
Dzisiaj było dobrze teraz znów nawet teraz nie reaguje dach wyjedzie do bagażnika i klapa buczy nie zamknie się
A jak dach wyjedzie zamyka się i o co chodzi proszę o poradę

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3303
Miasto
PZ
Znajdź dobry warsztat który specjalizuje się w tych tematach:) podstawa to kabel diagnostyczny do peugeota, tam będą zapisane błędy jeśli jakieś są i będzie podgląd na działanie krańcówek, których w tym pojeździe jest pierdylion, niby prosta czynność otworzyć zamknąć dach ale w rzeczywistości skomplikowany temat, raz miałem takie cudo zaszczyt (próbować) naprawiać i już nawet złożyłem go manualnie sterując zaworami i pompą oleju ale to nic nie dało ani mnie nie przybliżyło do rozwiązania, to wymyślił jakiś malarz abstrakcjonista, finalnie auto pojechało do szpeca ale po jego naprawie to i tak się popsuło tydzień później

Grzegorz.Józefów

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
364
Miasto
Józefów
Dzisiaj było dobrze teraz znów nawet teraz nie reaguje dach wyjedzie do bagażnika i klapa buczy nie zamknie się
A jak dach wyjedzie zamyka się i o co chodzi proszę o poradę
Czego chłopie oczekujesz? Ze takich pojazdów każdy ma w swoim serwisie na pęczki i sypną Ci rozwiązaniami z rękawa?
Poszukaj Dobrego specjalisty od dachów i cierpliwie poczekaj na swoją kolej ba dobry nie czeka na Ciebie tylko ma zapchany kalendarz na ładnych parę tygodni lub miesięcy i raczej szykuj dużą skarpetę z gotówką

Rafałek3131

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Radomsko
Czego chłopie oczekujesz? Ze takich pojazdów każdy ma w swoim serwisie na pęczki i sypną Ci rozwiązaniami z rękawa?
Poszukaj Dobrego specjalisty od dachów i cierpliwie poczekaj na swoją kolej ba dobry nie czeka na Ciebie tylko ma zapchany kalendarz na ładnych parę tygodni lub miesięcy i raczej szykuj dużą skarpetę z gotówką
Właśnie to są wasze odpowiedzi sam doszedłem czujnik w bagażniku nie odbijał do końca przeczyszony i działa jak nie wiem dach otwiera zamyka z klapa a ty mi tu już koszty

Grzegorz.Józefów

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
364
Miasto
Józefów
Właśnie to są wasze odpowiedzi sam doszedłem czujnik w bagażniku nie odbijał do końca przeczyszony i działa jak nie wiem dach otwiera zamyka z klapa a ty mi tu już koszty
Widzisz "opr", lub inne sprowadzenie na ziemię działa,
cieszę się że działa i że Sam naprawiłeś za 0 zł bo nie mówię o czasie który poświęciłeś
u dobrego specjalisty czas kosztuje i dlatego nietypowe naprawy, jak Twoja też kosztują więc tym bardziej ciesz się że Ci się udało

Do góry Bottom