1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Zapytanie vw Golf Plus 2011 1.6 tdi 105 KM

Dyskusja w 'Pytanie do mechanika' rozpoczęta przez użytkownika Mambaczarna, 14-10 18.

  1. Mambaczarna

    Mambaczarna Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 18
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Jeżeli komputer nie widzi żadnych problemów z silnikiem, a silnik nie ma mocy. Co jeszcze można wziąć pod uwagę?
     
  2. caveman2009

    caveman2009 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    13-10 18
    Postów:
    117
    Docenione treści:
    10
    Miasto:
    Za duzym jeziorem
    logi statyczne i dynamiczne, bez tego zalej kawe wypij i czytaj z fusow
     
  3. Mambaczarna

    Mambaczarna Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 18
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Co to są logi statyczne i dynamiczne?
     
  4. caveman2009

    caveman2009 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    13-10 18
    Postów:
    117
    Docenione treści:
    10
    Miasto:
    Za duzym jeziorem
    jedz do mechanika
     
  5. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 360
    Docenione treści:
    646
    Miasto:
    Szczecin
    Usterki mechaniczne a tego żaden ECU nie "widzi".
     
  6. Regaciarz

    Regaciarz Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    31-03 18
    Postów:
    118
    Docenione treści:
    14
    Miasto:
    Wasilków
    Albo np przeplywka przeklamuje, ale jeszcze nie na tyle aby zapalić błąd
     
  7. Mambaczarna

    Mambaczarna Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 18
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Jakie są objawy gdy padnie oprogramowanie?
     
  8. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    4 070
    Docenione treści:
    2 110
    Miasto:
    turek
    A do wydechu zaglądałes?
     
    pawel2406 lubi to.
  9. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 360
    Docenione treści:
    646
    Miasto:
    Szczecin
    Oprogramowanie nie padnie , nie ma takiej opcji.
     
  10. Mambaczarna

    Mambaczarna Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 18
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Wszystko jest w porządku. Tylko ta moc.
     
  11. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 360
    Docenione treści:
    646
    Miasto:
    Szczecin
    Optymalna odpowiedź wyżej podana tego nie unikniesz jak chcesz poprawy mocy.:panda::stig::clown:
     
    toomii76 lubi to.
  12. romys73

    romys73 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    18-01 14
    Postów:
    1 132
    Docenione treści:
    101
    Miasto:
    abingdon
    Podłącz pod vaga sprawdź parametry Egr i przepływki ,to może przekłamywać kompa
     
  13. Mambaczarna

    Mambaczarna Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-10 18
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Byłem kolejny raz u mechanika. W Besmarexe zauważyli problem z turbiną, miała problem z uszczelką, pojechała do regeneracji i dalej to samo. Zaczęły się problemy,że zauważono nadmiar oleju w silniku poprzez wytrysk jego na górną część silnika. Najpierw wymienili czujnik ciśnienia oleju ( mały spadek mocy do max 160km/h) , czy tu nie doszło może do przerwania jakiegoś kabla co ma wpływ na moc? Potem wymienili górną pokrywę (z plastiku) silnika. Tu diametralny spadek mocy , brak przyśpieszenia do 2000 obr/min. max pr. 140km/h. Okazało się, że dpf też ok. nie ma do czego się przyczepić , brak kontrolek aktywnych i na kompie też.
     
  14. gtszudi

    gtszudi Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    18-08 17
    Postów:
    1 141
    Docenione treści:
    290
    Miasto:
    Pruszcz Gdański
    Adres strony:
    Zmień mechanika. Jedź do kogoś kto się vw zajmuje
     
  15. romys73

    romys73 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    18-01 14
    Postów:
    1 132
    Docenione treści:
    101
    Miasto:
    abingdon
    sprubuj podmienic przepływomierz ale musi być orginał