• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zaworek Schradera - urwany

xyzyx

Początkujący
Punktów
4
Cześć,

To będzie mój 1 post, dotychczas tylko Was czytałem, także witam :)

Pytanie do fachowców od klimy, jeżeli głupie to wybaczcie, ale w klimatyzacjach dotychczas dłubałem sporadycznie.
Auto (Peugeot 308) miało nieszczelną klimatyzację, sprawdzałem po kolei co nie gra aby powymieniać pouszczelniać i oddać do serwisu do napełnienia.
Poza oczywiście dziurawym skraplaczem który poszedł do wymiany, uszkodzony był zaworek Schradera od LP.
Wyszedł rdzeń ten ze sprężynka, no i udało się wyciągnąć też część rdzenia tą większą która tkwiła w otworze.
Grzybek natomiast zapewne poleciał w rurki.
Nigdy nie miałem takiego przypadku dlatego pytanie co robicie w takim przypadku?
Dzięki

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1210
Miasto
trasa lublin siedlce
Poleci do sprezarki
Automatyczne połączenie postów:

Na HP polecialby bezpiecznie
Tu zapierdala do sprezarki i jest ryzyko jak seks z ku. wa bez gumy

xyzyx

Początkujący
Punktów
4
Tego właśnie się obawiałem i dlatego dziś odpuściłem uruchamianie, będzie trzeba wygrzebać przewody, no nic naprawa się przedłuży.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3303
Miasto
PZ
Tego właśnie się obawiałem i dlatego dziś odpuściłem uruchamianie, będzie trzeba wygrzebać przewody, no nic naprawa się przedłuży.
Ewentualnie zobacz gdzie idzie koniec tej rurki, tam ją odłącz i dmuchnij, powinno wylecieć

xyzyx

Początkujący
Punktów
4
tam siedzi taki przewód
Peugeot-Rzc-308-5008-3008-Citroen-Ds4-Air.jpg
zależy w którą stronę wpadło, jak w stronę sprężarki to może wystarczy odkręcić od strony sprężarki i wypadnie, jak nie to będę musiał wytargać cały przewód...

Ostatnia edycja:

xyzyx

Początkujący
Punktów
4
Byłbym zapominał, dziad został wczoraj wyłowiony, wystarczyło odkręcić przewód od strony sprężarki. Dzięki.

grzybek.jpg

Do góry Bottom