• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zegary audi a5 2017

arek33-33

Początkujący
Punktów
0
Mam panie, może ktoś ma taką wiedzę jak to jest-mam uszkodzony zegar w audi a5 sportback 2017 rok 2.0 diesel-świeci się kontrolka trójkąt pomarańczowy-nie da się tego zrobić trzeba wymienić licznik na drugi , zakodować go nabić prędkość a potem zalegalizować na stacji diagnostycznej w przeciągu 14 dni od wymiany
Tak kontrolka powoduje to że nie działa mi tempomat i start stop ( chcę to zrobić bo może za jakiś czas będę chciał sprzedać auto )

Nowego się nie opłaca bo kosztuje 7 tyś plus kodowanie itd w serwisie czyli plus jeszcze 1300 zł

Mam do kupienia licznik o tym samym numerze z europejskiego auta podestowego z bardzo małym przebiegiem-dużo mniejszym niż mój-miałbym fakturę zakupu od tego Pana-czy ja mogę udać się do serwisu i mi to zamontują i zrobią ? wiem że jest ochrona komponentów -no licznik oryginalny sprawny tylko używany-czy oni mi to zrobią czy nie ? może to tylko asa albo inni uprawnieni -pytam ponieważ do niedzieli muszę podjąć decyzje a serwisy zamknie-z góry dziękuje

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
142
Miasto
Gorzów Wlkp
Komplikujesz sobie życie. Ochronę komponentu zdejmiesz nawet pirackim odisem jak masz konto na GECO, przebieg ogarniesz na stole przed montażem lub po obd po montażu. Kodowanie zrobisz chyba większością urządzeń jak masz kodowanie w starym liczniku. U elektronika zapłacisz kilka stówek za całość operacjii nic nie musisz zgłaszać na stacji diagnostycznej. Krotko twój problem to żaden problem.

Do góry Bottom