• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zeszyty serwisowe vw

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
W związku z zainteresowaniem zeszytami podajcie jakiś konkretny serwer gdzie można to wrzucic tak aby osoby które chcą z nich skorzystać mogły bez problemu je zassać .Wrzuciłem próbki na forum aby każdy mógł sprawdzić czy to go interesuje.Zastanawiam sie też czy każdy ma mieć do nich dostęp czy limitować tą wiedze tylko dla jakiejś grupy .Mam przykre doświadczenia bo kiedyś przesłałem cos komuś bezpłatnie a póżniej pojawiły sie pliki na allegro i ktoś trzepał kase wypaczając idee pomocy między mechanikami .

A

autozibi

W związku z zainteresowaniem zeszytami podajcie jakiś konkretny serwer gdzie można to wrzucic tak aby osoby które chcą z nich skorzystać mogły bez problemu je zassać .Wrzuciłem próbki na forum aby każdy mógł sprawdzić czy to go interesuje.Zastanawiam sie też czy każdy ma mieć do nich dostęp czy limitować tą wiedze tylko dla jakiejś grupy .Mam przykre doświadczenia bo kiedyś przesłałem cos komuś bezpłatnie a póżniej pojawiły sie pliki na allegro i ktoś trzepał kase wypaczając idee pomocy między mechanikami .

To proponuję wrzucić ja na razie w naszej grupie czyli GWT .

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Chciałem poinformować że poprosiłem administratora o usunięcie niektórych moich plików z forum. Pliki zostaną ponownie wstawione ale tylko dla ograniczonej ilości użytkowników tak jak napisał "fructon". Bo myślę że jest grupa użytkowników która rejestruje się na forum tylko aby zaczerpać korzyść. W razie potrzeby proszę pisać na pw.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
[QUOTE="ur3an, post: 106019, member: 3520"Bo myślę że jest grupa użytkowników która rejestruje się na forum tylko aby zaczerpać korzyść. W razie potrzeby proszę pisać na pw.[/QUOTE]

Przyznam sie bez bicia :D zaczerpnelem troche korzysci z plikow ktore wstawiles, czlowiek cale zycie sie uczy a i tak glupi umiera.
Nikt nie jest alfa czy omega, a czasami jakis pdf rozjasni troche jakis temat zwiazany z np. z diagnostyka.
Ja w kazdym razie dziekuje.
Czytam posty i jesli ktos bedzie potrzebowal cos co moze u mnie zalega na dysku nie ma sprawy udostepnie.

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Chodzi głównie tak jak pisał "fructon" nie czerpać korzyści pieniężnych. I chodzi głównie o użytkowników z jednym postem którzy zarejestrowali się tylko aby coś zasać i zapomnieć o forum.

DoktorBLN

SuperMechanior
Punktów
12
No dobra, a jak rozwiążemy mój problem. Jestem młodym człowiekiem, który jest głodny wiedzy. Jak mam się udzielać na forum, skoro moje posty albo nic nie bd wnosić do tematu albo może być to głupota(Oby nie). Jeżeli mogę pomóc to chętnie, ale niestety bardzo rzadko się zdarza, abym mógł pomóc, gdyż mam za małą wiedzę. Nabijać posty to bezsens dla mnie. Jak zrobicie opcję tylko dla wybranych, to za pewne ja się nie załapię, a co za tym idzie, bezsensu będzie wchodzenie na forum, gdyż nic nie uzyskam, by móc więcej wiedzieć i dzielić się swoją widzą z innymi osobami, które chcą się czegoś dowiedzieć :) Jestem ciekaw co wy na to :)

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Wiedzę szanowny Kolego czerpać można w różny sposób, jednym z nich jest czytanie i analizowanie postów forum.
Masz podany problem, sugerowane przyczyny jego powstania i oby jak najczęściej wyjaśnienie końcowe co było przyczyną konkretnego problemu .
Myślę, że ta metoda zdobywania wiedzy to prawie jak darmowe praktyki u dobrego mechanika na warsztacie :D
A co do dostępu do pewnych materiałów no cóż … nie wszystko można mieć od razu ....

edek85

SuperMechanior
Punktów
30
Z nas każdy tez nie dostał wszystko za darmo tylko musiał trudem, wysiłkiem zdobywać . Jak każdy mówi nauka nie jest tania. Wszystko powoli przychodzi. Zaczni narazie np od: http://chomikuj.pl/chel2580/diagnostyka samochodowa/Mechanika (Motoryzacja)/Mechanik silnik*c3*b3w spalinowych *5bF. Rawski*5d,1919523588.pdf
Chciałem poinformować że poprosiłem administratora o usunięcie niektórych moich plików z forum. Pliki zostaną ponownie wstawione ale tylko dla ograniczonej ilości użytkowników tak jak napisał "fructon". Bo myślę że jest grupa użytkowników która rejestruje się na forum tylko aby zaczerpać korzyść. W razie potrzeby proszę pisać na pw.
masz racje to nie dla wszystkich popieram
I tak jak napisał "shrek" forum jest najlepszym źródłem zdobywania wiedzy

DoktorBLN

SuperMechanior
Punktów
12
Edek Fakt wniosłeś do tematu tyle, że tylko to czytać :) Za taką wiedzę warto się wręcz zabijać :) Za pewno czegoś w życiu się nauczyłeś i nie możesz znieść faktu, że młodzi ludzie mają za pewne większe perspektywy na życie niż Ty :)

S

sz.pak

to jest tu jakiś upload i download? Mam od Audi zeszytów trochu i mógłbym ze światem się podzielić no ale jakieś ftp by się przydało bo w ciul tego jest. Nie wiem. Chyba ze 2GB nawet. Pakowanie czegokolwiek na takie co jak chomik czy inne mija się z celem bo to chory świat sie tera uva zrobił. Ciągnij 2GB z prędkością 50kb/s to umrzesz pod tym wozem :)

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
to jest tu jakiś upload i download? Mam od Audi zeszytów trochu i mógłbym ze światem się podzielić no ale jakieś ftp by się przydało bo w ciul tego jest. Nie wiem. Chyba ze 2GB nawet. Pakowanie czegokolwiek na takie co jak chomik czy inne mija się z celem bo to chory świat sie tera uva zrobił. Ciągnij 2GB z prędkością 50kb/s to umrzesz pod tym wozem :)

Nie 50kb/s mi zawsze szybko drze :p

S

sz.pak

Ja tam za neta walę płacić. Dają za free 1km od chaty. Se antenicho wystawiłem na parapet i se złapałem jakie wifi 18/24mb/s i tak se ssam już cztery dyski po 500GB :) Jak do żłoba zasiądą sąsiady ssać to spada do 1/2mb/s i wtedy lipnie się czuję :) no ale Bozia dzielić się kazała

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
ja mam 10 z neo :p i też ściągam a z chomika ściągam za darmo :p mam chyba 60 gb na transfer :p

i cały czas transfer sam mi się nabija :p

S

sz.pak

Mnie wyczyścili. Wszystko puściuteńko. Do serialu Żywe Trupy się <doczepił> i wojnę mailową zrobiłem to mi RESET zafundowali amy perfidne ale ESI full zassałem :)
WKŁ też grasuje. Do SAM NAPRAWIAM prawa wytoczyli... oh...
Gdyby tak za knige chcieli 9,90 to bym się skusił no ale nie 50-60-90zł jak gdzieniegdzie. Co ja? Caritas?

A oni też głupki. Zrobili by na firmę promocję - wszystkie WKŁ w komplecie 999,00zł kupTeraz i człowiek szczęśliwy by był... Papier to jedna cenę trzymie ...

Ty się nie cykasz tak z legalnej NEO ssać takie softy? Ja bym w porty narobił. Widziałem czystki jakie u Niemców naszym fundują za p2p. Dosłownie rachunki do zapłaty za filmy i muzę na chatę pocztą wysyłają... na adres posiadacza adresu IP z którego ssane było. Teraz nasze wyją w niebiosa... bo trza po kilka patoli w ojro kar płacić.

zmiana treści-1 punkt regulaminu -Marlena.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Nie dziwie sie jak muze i ilmy sciagaja :p ze ich scigaja.
Na chomiku haslujesz folder i dajesz znajomym haslo do pobrania, usuwaja z otwartych kont.

P

PogotowieSamochodoweUK

Fructon a czy masz serwisowke do silnika W8 4.0 z passata?

P

PogotowieSamochodoweUK

Kurcze..... jedyne co znalazlem przez rok do W8 to publikacja wydawnictwa bentley i koszt zeszytu w stanach to 190 dolarow + wysylka do europy :(

Do góry Bottom