• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zgranie wsadu z ECU M.B b kl w245 200 Turbo srer.A2661538579

joy19

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Pruszków
Panowie proszę o pomoc jakim programatorem mogę zgrać wsad ECU z A2661538579 SIM266 Mercedes b w245 200 TURBO bezpośrednio z samochodu aby wysłać go do modyfikacji. Samochód jest mi potrzebny do jazdy codziennej.

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Pewnie też czytają ale jesli pytasz o chińskie klony to nie wiem bo nie używam, raz działają a raz uwalają ecu wiec kwestia farta.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
Albo bulbulator tez jest dobry do tego.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
Jak przyslesz to i zgra sie.

joy19

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Pruszków
Panowie proszę o pomoc jakim programatorem mogę zgrać wsad ECU z A2661538579 SIM266 Mercedes b w245 200 TURBO bezpośrednio z samochodu aby wysłać go do modyfikacji. Samochód jest mi potrzebny do jazdy codziennej.
Panowie tylko rozbiórka na stole. szkoda zachodu , nic z tych map. Proszę nawet nie próbować . A i wątpliwa jakość podwyżki mocy , no chyba że wcześniej turbo padnie. Nie robię i nie polecam.

joy19

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Pruszków
Nie trzeba rozbierac ecu. Zgrywa sie po obd
Ja go rozebrałem , zgrałem KTAG -oki ale poprawy mocy ani oszczędności nie widać . Cud to około 10% mocy efektywnej na hamowni. Tego typu stare Niemcy nie do renowacji. Zmienić samochód albo jeździć i nie bujać .
Również próbowało go zmodyfikować około 10 specjalistów i nic z tego. Nie polecam tego typu przemyśleń.
Oczywiście dziękuję wszystkim za cenne wskazówki.

Załączniki

• co to za robota.jpg
    co to za robota.jpg
    356,4 KB · Wyświetleń: 10

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
10 specjalistów próbowało? Tylko tylu? Ej no proszę cię nie rezygnuj tak łatwo ;)

joy19

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Pruszków
10 specjalistów próbowało? Tylko tylu? Ej no proszę cię nie rezygnuj tak łatwo ;)
A , nie odpuszczam , kupiłem drugi do doświadczenia i trenujemy . O wynikach powiadomię.
Oczywiście są to sprawy handlowe ale naprawdę Panowie mają super sprzęt robią tiry to co tu taki stary MB.
Zgrać mapy to można gorzej z ich odczytaniem . Czym proponujesz szczytać te mapy ?

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Jak widzę na foto to ci twoi "specjaliści" są raczej słabi. Jedź do kogoś kto ma dobry sprzęt a nie klony z alle...

joy19

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Pruszków
Jak widzę na foto to ci twoi "specjaliści" są raczej słabi. Jedź do kogoś kto ma dobry sprzęt a nie klony z alle...
Samochód jeździ to przetestuję paru . Zgrać to chyba zgrają i co dalej > Będzie jak z tym najlepszym fachowcem w kraju i tym tuż za rogiem ( nie ruszaj tego ) . Jednak kopia po OBD a kopia po BOOT jest znaczniej klarowniejsza i bezpieczniejsza. Tak mówią mądrzy tego fachu. Pytałem jakim przyrządem-skanerem nie zgrać wsad bo go mam a go otworzyć i zmodyfikować , to porównam z tym czym oni próbowali . Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.
W załączeniu obrazek z teoretycznej hamowni. Gdy weźmiemy pod uwagę błąd pomiaru, stan techniczny silnika , koszty modyfikacji to uzysk znikomy. Tym nie mniej swoją sprawę dokończę .

Załączniki

• wykres.jpg
    wykres.jpg
    268,3 KB · Wyświetleń: 12
Do góry Bottom